Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 02. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Több tízezer okostelefont veszítenek el a magyarok az év végi partikon

Több tízezer okostelefont veszítenek el a magyarok az év végi partikon

Becslések szerint a magyarok több tízezer okoseszközt veszítenek el decemberben a céges és egyéb karácsonyi, év végi partikon,

s mivel többségükön a tapasztalatok alapján semmilyen biztonsági megoldást nem használnak, a magyarok kíváncsiságát ismerve, a megtalálók több mint 60 százaléka bele is néz az elvesztett telefonokon tárolt adatokba - mondta Béres Péter a Sicontact Kft., az ESET szoftvercég magyarországi disztribútorának vezető IT-tanácsadója az MTI-nek.

Hozzátette, bár pontos magyar felmérés még nincs a partikon elhagyott okos eszközökről, a becslést megalapozzák azok a statisztikai adatok, miszerint tavaly 19 065 zenés szórakozóhely és italüzlet működött Magyarországon, miközben az okostelefon penetráció az eNET kutatócég legfrissebb felmérése szerint elérte a netező felnőtt lakosság körében a kétharmados arányt.

Kifejtette, egy nemrégiben készült angol felmérés rávilágít arra is, hogy nem magyar jelenségről van szó: az Egyesült Királyságban az ESET elemzése alapján mintegy 138 ezer mobiltelefont és laptopot hagynak el tulajdonosaik, csak a karácsonyi bulik alkalmával, miközben az elhagyott mobileszközök 64 százalékának nincs semmilyen biztonsági védelme.

Az angol tanulmány 600 szórakozóhely megkérdezésével készült, így átlagban 12 telefont vagy laptopot hagynak el báronként szerte Angliában, s bár csak a 18 százalékukat adják át a rendőrségnek, az elvesztett eszközök 83 százalékát végül visszakapja a gazdája.

A válaszadókat megkérdezték arról is, hogy ha lehetőségük lenne, akkor belenéznének-e a megtalált telefonba, amire majdnem kétharmaduk igennel válaszolt - idézte a felmérést a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára