Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Április 11. 11:59, szerda | Belföld
Forrás: mti

Többezer kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból - Rengeteg köztük lejárt már

Többezer kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból - Rengeteg köztük lejárt már

Egy fővárosi, elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszereket forgalmazó cég raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

Az ellenőrök a helyszínen több mint 4700 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A Nébih szerdai tájékoztatása szerint az ellenőrök jelentős mennyiségű lejárt élelmiszert találtak. Emellett azt tapasztalták, hogy számos élelmiszer eredeti, az ellenőrzés időpontjában már lejárt minőségmegőrzési idejét meghosszabbították a termékek magyar nyelvű címkéjén.

A termékek között akadt olyan is, amelynek eredeti minőségmegőrzési idejét eltávolították, így a magyar nyelvű címkén feltüntetett lejárati dátum nem volt ellenőrizhető. Az élelmiszer-vállalkozás a termékek eredetét igazoló, a nyomon követhetőséget biztosító dokumentációval sem rendelkezett.

A szakemberek az eljárás során 142 tételt, összesen csaknem 4767 kilogramm élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van - közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

A jogsértő vállalkozások listáján közzétettek szerint egy X. kerületi kft. az érintett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.