Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. December 28. 18:15, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Többfelé csapadékosan telnek az év utolsó napjai

Többfelé csapadékosan telnek az év utolsó napjai

A hétvégén is sokfelé várható csapadék, eső és hó is. Átmeneti lehűlésre is számítani kell, de szilveszter napján ismét többfelé lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken többfelé erős, délelőtt a Dunántúlon és a főváros térségében viharos lesz a szél. A Dunától keletre várható még főként csapadék: eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. A Dunántúlon néhány órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton északkeleten helyenként tartósabban is megmaradhat a köd. Ezzel együtt szinte mindenhol kisüthet a nap. Délutántól viszont nyugat felől egyre többfelé elered az eső, északon, északkeleten havas esőre, hóra is számítani kell. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok 0 és plusz 7 fok között alakulnak.

Vasárnap, az év utolsó napján hajnalban, reggel keleten még több helyen lehet eső, havas eső, hó vegyesen, napközben azonban már csak néhol fordulhat elő gyenge zápor. A Dunántúlon többórás napsütés is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Címkék: csapadék, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.