Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2014. Április 22. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Többszörös jogsértést tárt fel az adóellenőrzés

Többszörös jogsértést tárt fel az adóellenőrzés

Nyugta nélkül adták el a 7 éve lejárt szavatosságú árut.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatósága a közelmúltban indult tavaszi ellenőrzéssorozatában a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságával közösen vizsgálja az adózási és élelmiszerbiztonsági előírások betartását. A két hatóság legutóbbi ellenőrzése megdöbbentő eredménnyel zárult.

A megyei kormányhivatal Ellenőrzési és Koordinációs Munkacsoportja szervezésében évek óta együttműködnek a hatóságok a feketegazdaság, illetve a fogyasztókra káros jelenségek feltárása, megelőzése érdekében.

A legutóbbi közös ellenőrzés a megyei adóigazgatóság egyik revizorának jelzésére indult, aki egy vegyeskereskedésben többször nem kapott nyugtát, ráadásul lejárt minőség megőrzési idejű termékekkel találkozott a polcokon. Mivel a jelenség súlyos veszélyt jelent a vásárlókra, a NAV értesítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságát, amit egy próbavásárlással kezdődő vizsgálat követett.

A revizor az ellenőrzéskor megint csak nem kapott bizonylatot a vásárlásról. Ezután igazolta magát, majd az élelmiszer-biztonsági tisztviselők megérkezésével elkezdődött a közös vizsgálat. A Győri Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal szakemberei az árukészlet szemléjekor megdöbbenéssel tapasztalták, hogy bár látszatra semmi rendkívüli nem volt a termékek árában, csomagolásában, címkéjében, 141 tételnek lejárt a minőség megőrzési ideje. Az ételízesítőktől a fűszereken át, a kávé, a csokoládé, a sör mind-mind fogyasztásra alkalmatlan volt. Az 1700 kilogramm romlott élelmiszer értékének meghatározása még folyamatban van. Volt olyan termék, amelynek fogyaszthatósága már 2007-ben, több mint 7 éve lejárt.

A nyugtaadási kötelezettség elmulasztásáért és a lejárt termékek forgalmazásáért egyaránt jelentős összegű bírságra számíthat a vállalkozó.

NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Február 25. 13:00, vasárnap | Helyi

Az eddigi csúcs 15.000 vadlúd volt a Hanság vizes élőhelyein

Folyamatosan figyelik és számlálják a vonuló vízimadarakat.

2024. Február 25. 09:00, vasárnap | Helyi

Felújítják Bágyogszováton a régi posta épületét

Szolgálati lakást és üzlethelyiségeket alakítanak ki.

2024. Február 24. 19:00, szombat | Helyi

Eredménytelen lett a Fertő-tavi beruházásra kiírt kivitelezői pályázat

Egyelőre nem tudni, végül melyik terv alapján folytatódik majd a sok vitát kiváltó Fertő tavi beruházás.