Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2013. Július 31. 08:26, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tokaj-Hegyalján jó minőségű szőlőre számítanak

Tokaj-Hegyalján jó minőségű szőlőre számítanak

Jó minőségű, de közepes mennyiségű termést várnak Tokaj-Hegyalján, a történelmi borvidéken a szőlőtermesztők az idén - írta az Észak-Magyarország szerdán.

Prácser Miklós, a tokaji borvidék hegyközségi tanácsának elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak elmondta: ha az időjárás ilyen marad, akkor nagyon jó minőségű lesz a szőlő, a közepes mennyiség azzal magyarázható, hogy virágzás idején hűvös volt még, emiatt a vártnál kevesebb kötődés alakult ki.
Jelenleg egy viszonylag korai szüret jósolható, ez a korai érés kedvezhet egy jó aszúsodásnak, amire várnak a gazdák - olvasható az Észak-Magyarországban.

Címkék: bor, szőlő, tokaj

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 17:01, kedd | Belföld

Hamis adatokkal segített útleveleket igényelni egy ügyintéző Zalaegerszegen

Hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi, kormányablakban dolgozó szakügyintéző ellen, aki 16 esetben, többségében külföldieknek, hamis adatokkal segített útlevelet igényelni

2019. Szeptember 17. 13:08, kedd | Belföld

Féltékenységből az ismerősére gyújtotta a házat, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki múlt év májusában féltékenységből rágyújtotta az egykori szatymazi bakterházat ismerős nőjére – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2019. Szeptember 17. 11:51, kedd | Belföld

Több tűzoltó megsérült egy váci bemutatón

Több tűzoltó megsérült, amikor felborult egy tűzoltóautó egy Vácon tartott, a rendőrséggel közösen szervezett bemutató alatt kedden – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2019. Szeptember 17. 09:57, kedd | Belföld

Eszméletlen pénzt fizethet egy elítélt barcsi kutyatartó nő

Egy év két hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a bíróság azt a nőt, aki több mint száz tacskót tartott Barcson nem megfelelő körülmények között