Városlista
2020. február 24, hétfő - Mátyás

Hírek

2013. Július 31. 08:26, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tokaj-Hegyalján jó minőségű szőlőre számítanak

Tokaj-Hegyalján jó minőségű szőlőre számítanak

Jó minőségű, de közepes mennyiségű termést várnak Tokaj-Hegyalján, a történelmi borvidéken a szőlőtermesztők az idén - írta az Észak-Magyarország szerdán.

Prácser Miklós, a tokaji borvidék hegyközségi tanácsának elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak elmondta: ha az időjárás ilyen marad, akkor nagyon jó minőségű lesz a szőlő, a közepes mennyiség azzal magyarázható, hogy virágzás idején hűvös volt még, emiatt a vártnál kevesebb kötődés alakult ki.
Jelenleg egy viszonylag korai szüret jósolható, ez a korai érés kedvezhet egy jó aszúsodásnak, amire várnak a gazdák - olvasható az Észak-Magyarországban.

Címkék: bor, szőlő, tokaj

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 24. 07:43, hétfő | Belföld

Elkezdték vizsgálni az Olaszországból hazahozott karanténba került diákokat

Megkezdődött a vizsgálata annak a tizenegy középiskolás lánynak, két tanáruknak és a két sofőrnek, akik Olaszországból tértek haza és a koronavírus miatt karanténba kerültek

2020. Február 24. 07:22, hétfő | Belföld

Három napon át ülésezik az Országgyűlés

Az Országgyűlés háromnapos ülésbe kezd hétfőn, a képviselők délután két órában interpellálhatják a kormány tagjait.

2020. Február 24. 06:09, hétfő | Belföld

Felkészült az észak-olaszországi járatok szűrésére is a Budapest Airport

A Budapest Airport felkészült az észak-olaszországi járatok szűrésére is - közölte a Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója vasárnap az MTI-vel.

2020. Február 24. 05:07, hétfő | Belföld

Változékony idő lesz a héten

Napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet