Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 08. 06:10, szerda | Belföld
Forrás: mti

Törökországból csempésztek heroint, elítélték őket

Törökországból csempésztek heroint, elítélték őket

Fegyházbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék négy vádlottat, mert Törökországból heroint csempésztek Magyarországra - közölte a bíróság kedden az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős.

A vád szerint az öt vádlott jól ismerte egymást, a csoportban az elsőrendű vádlott töltötte be a vezető szerepet, és ő volt az, aki külföldi ismeretsége révén 2016 márciusától megszervezte a kábítószer törökországi beszerzését. A szert a másod-, harmad- és ötödrendű vádlott szállította Magyarországra a személygépkocsi váltószerkezete alatt kialakított rejtett tárolóban, a negyedrendű vádlott pedig tárolta és porciózta azt.

A vád szerint a harmad- és negyedrendű vádlott 2017. február 1-6. között - az elsőrendű vádlott közreműködésével - a Törökország-Bulgária-Románia útvonalon keresztül szállított heroint Magyarországra.

A nyomozóhatóság 2017. február 13-án Gyálon házkutatást tartott és lefoglalta a kábítószert. A kábítószerek együttes hatóanyagtartalma meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, annak mintegy 157-szerese, illetve a különösen jelentős mennyiség alsó határát is, annak mintegy 15,7-szerese - írta a bíróság, amely kedden hirdetett ítéletet az ügyben és bűnösnek mondta ki az első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérletében.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat 6 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte és 8 évre kiutasította Magyarország területéről. A másodrendű vádlottat 5 év fegyházbüntetésre, a harmadrendű vádlottat 6 év 8 hónap fegyházbüntetésre, a negyedrendű vádlottat pedig 3 év börtönbüntetésre ítélték. Az ötödrendű vádlottat a bíróság felmentette.

Az ítélet ellen a másod- és negyedrendű vádlott fellebbezett, az ügyész, valamint az első- és másodrendű vádlott pedig három munkanap gondolkodási időt kért. Az ítélet nem jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.