Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 12. 09:31, szombat | Helyi
Forrás: MSZP Rábaközi Szervezete

Törvénysértő volt a zárt ülés

Törvénysértő volt a zárt ülés

A kormányhivatal törvényességi ellenőrzése igazat adott a szocialistáknak.

Decembericikkünkben közöltük az MSZP Rábaközi Szervezete elnökségének állásfoglalását, amelybenDr Turi György polgármestertől választ, a megyei kormányhivataltól kivizsgálást vártak az iskolák működtetéséről szóló zárt üléssel kapcsolatban. Kifogásolták, hogy ebben a témában nem tartható zárt ülés, és a város közvéleményének joga van tudni, hogy milyen alternatívák közül, milyen indokok alapján milyen döntést hoz az önkormányzat a város iskoláiról.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kornányhivatal elvégezte a törvényességi vizsgálatot, aminek eredményét megküldték a csornai szocialistáknak. Az MSZP Rábaközi Szervezete ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amit az alábbiakban közlünk:

A csornai önkormányzatban 2010 októbere óta ádáz harcot vív egymással a FIDESZ és a Korona Polgári Együttműködési Egyesület frakciója. Az egymással harcoló jobboldali csoportok közt még nem hirdethetünk győztest, csak egy vesztes van, Csorna város. Ha azonban a közvélemény elől kell valamit eltitkolni, gyorsan megszületik az egyhangú határozat, mint a decemberi testületi ülésen.

Az MSZP Rábaközi Szervezet elnöksége számára megnyugtató, hogy a Kormányhivatal törvényességi vizsgálata igazat adott nekünk, hogy abban a kérdésben nem lehetett volna zárt ülést tartani, sőt azt is kimondta, hogy azon a módon, ahogy azt a zárt ülést elrendelték, még jogszerű okkal sem tehették volna meg.

A törvénysértés tehát megtörtént. Számunkra mégis inkább az a fontos, hogy a Kormányhivatal arra kötelezte az önkormányzatot, hogy az általa zártnak hitt ülés jegyzőkönyvét a nyílt ülés jegyzőkönyvébe be kell építeni, és nyilvánosságra kell hozni.

A zárt ülés után kérdéseket tettünk fel Dr Turi György polgármesternek, amikre természetesen nem kaptunk választ. El fogjuk olvasni a jegyzőkönyvet, és reméljük, kiderül számunkra, hogy miért döntöttek úgy az iskolákról, és talán kiderül az is, hogy mit akartak előlünk eltitkolni.

Ha megismertük a testület által zártnak hitt ülésen elhangzottakat, és azzal kapcsolatban további mondandónk van, természetesen azt is nyilvánosságra hozzuk.

(részlet a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal leveléből)

Címkék: önkormányzat, csorna, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!