Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Június 30. 10:33, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Tovább csökkent a háztartások adóssága májusban

Tovább csökkent a háztartások adóssága májusban

A háztartások bankhitelei 3,6 milliárd forinttal, a belföldi pénzintézeteknél elhelyezett betétállomány pedig 78,2 milliárd forinttal csökkentek májusban a szezonálisan nem kiigazított adatok szerint.

Derül ki a hitelintézetek összevont mérlegéről kedden kiadott MNB-jelentésből.
A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint a hitelek csökkenése annak az eredménye, hogy 10,9 milliárd forinttal csökkent a devizahitel-állomány, míg a forinthitelek 7,3 milliárd forinttal növekedtek. A magyar háztartások májusban 57,8 milliárd forintbetétet és 20,4 milliárd forint értékű devizabetétet vontak ki a piacról.

A jegybank szerint az április végi munkanap-áthelyezések miatti előrehozott kifizetések okozta jelentős állományváltozást követően a május végi állományok a szokásos szintre álltak vissza.

A nem pénzügyi vállalatok hitelállománya, csak a tranzakciókat figyelembe véve, szezonálisan kiigazítva 38,3 milliárd forinttal csökkent, míg a szezonális hatások kiszűrése nélkül 4,8 milliárd forint hitelt fizettek vissza. A forinthitelek állománya 11,7 milliárd forinttal esett vissza, míg a devizahitelek állománya 6,9 milliárd forinttal emelkedett.

A vállalatok összesen 175,5 millió forint betétet tettek be, miközben a devizabetétekből 8,8 milliárd forintos nettó betétkivonásra került sor.

MTI

Címkék: adósság, család

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.