Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2011. Október 22. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

További lépésekkel csökkentenék a devizahitelesek számát?

További lépésekkel csökkentenék a devizahitelesek számát?

Újabb lépéseket fontolgat a kormány a lakossági devizahitelesek számának csökkentésére – írja az Index.

Úgy tudják, felmerült az is, hogy meghosszabbítják a végtörlesztés határidejét, de nem kizárt az sem, hogy egy állami közvetítőt állítanak fel, hogy az adósok könnyebben forintra válthassák deviza alapú hitelüket.

Az internetes oldalnak a nemzetgazdasági tárca megerősítette, hogy a kormány mindent megtesz a devizahitelesek számának csökkentése érdekében, a további megoldásokról és lehetőségekről pedig a végtörlesztők számának függvényében döntenek.

Figyelik a felmerülő problémákat

A kormány figyeli a végtörlesztéssel összefüggésben felmerülő problémákat, de az Országgyűlés feladata megoldani azokat – jelentette ki a kormányszóvivő. Giró-Szász András ezzel arra reagált, hogy egyes bankok lakossági jelzések szerint 10 százalékot meghaladó éves kamatra adnak forinthitelt a végtörlesztőknek és megpróbálják adminisztrációs eszközökkel is húzni az időt. A kormányszóvivő szerint azonban már elindult egyfajta verseny a bankok között az új ügyfelekért. (pr)

hírTV, MTI

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 18:02, vasárnap | Belföld

A nyugdíjakban januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés

Idén januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés a nyugellátásokban; a költségvetési törvény 3 százalékos inflációt jelez előre 2021-re,

2021. Január 24. 17:00, vasárnap | Belföld

Szijjártó: nemzeti érdek az oltás menetének felgyorsítása

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2021. Január 24. 12:04, vasárnap | Belföld

Ismét téliesebb útviszonyokra kell számítani

Vasárnaptól visszatér a télies időjárás, ezért a közútkezelő munkatársai már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, s azokat folyamatosan végzik

2021. Január 24. 10:10, vasárnap | Belföld

Meghalt 64 beteg, 1257-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 64, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1257 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.