Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2011. Október 22. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

További lépésekkel csökkentenék a devizahitelesek számát?

További lépésekkel csökkentenék a devizahitelesek számát?

Újabb lépéseket fontolgat a kormány a lakossági devizahitelesek számának csökkentésére – írja az Index.

Úgy tudják, felmerült az is, hogy meghosszabbítják a végtörlesztés határidejét, de nem kizárt az sem, hogy egy állami közvetítőt állítanak fel, hogy az adósok könnyebben forintra válthassák deviza alapú hitelüket.

Az internetes oldalnak a nemzetgazdasági tárca megerősítette, hogy a kormány mindent megtesz a devizahitelesek számának csökkentése érdekében, a további megoldásokról és lehetőségekről pedig a végtörlesztők számának függvényében döntenek.

Figyelik a felmerülő problémákat

A kormány figyeli a végtörlesztéssel összefüggésben felmerülő problémákat, de az Országgyűlés feladata megoldani azokat – jelentette ki a kormányszóvivő. Giró-Szász András ezzel arra reagált, hogy egyes bankok lakossági jelzések szerint 10 százalékot meghaladó éves kamatra adnak forinthitelt a végtörlesztőknek és megpróbálják adminisztrációs eszközökkel is húzni az időt. A kormányszóvivő szerint azonban már elindult egyfajta verseny a bankok között az új ügyfelekért. (pr)

hírTV, MTI

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 02. 07:50, vasárnap | Belföld

Online pszichoterápiás osztályon is ellátják a pácienseket Szegeden

Eredményes, költséghatékony, rugalmas és innovatív ellátást nyújt a pácienseknek az online pszichoterápiás osztály, amely a Szegedi Tudományegyetem pszichiátriai klinikáján jött létre 2021-ben.

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.