Városlista
2023. február 9, csütörtök - Abigél

Hírek

2017. Június 06. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Továbbra is álom marad a csornai sportcsarnok?

Továbbra is álom marad a csornai sportcsarnok?

Kihirdették a kézilabda csarnokok építéséről szóló kormányhatározatot.

Alig több mint egy éve, 2016 április elején a csornai önkormányzat rendkívüli ülésén jelentették be, hogy Csorna is bekerült annak a 60 településnek a körébe, ahol a Magyar Kézilabda Szövetség kézilabda csarnokot kíván építeni. Mindannyian bíztunk abban, hogy majd a létszám szűkítésével nő Csorna esélye.

Régi álom ez Csornán, a hetvenes évek elejének legendás NB I-es csapata óta. Mikor ők kiestek az első osztályból, az utódok már azért sem tudtak visszakerülni, mert időközben a kézilabda teremsporttá vált, és szabvány méretű terem és pálya nincs a városban.

A Magyar Közlöny június 2-i pénteki számában azonban rossz híreket olvastunk. Közzétették azt a kormányhatározatot, amelyben meghatározták a Kézilabda Munkacsarnok fejlesztési Program helyszíneit. A határozat 7 csarnok megépítéséről szól. Három települést (Balatonfüred, Fonyód, Káptalanfüred) nevesítenek, ott biztosan megépül a csarnok. A további négy helyért 17 település verseng, aminek az erősorrendjét is közzétették a határozat mellékletében. A mellékletben szereplő települések a felsorolt sorrendben esélyesek a csarnok megépítésére, egy hátrébb rangsorolt településnek csak akkor van esélye, ha az előtte szereplők nem tudják teljesíteni a feltételeket. Csorna azonban nincs a 17-es listában sem.

Forrás: Magyar Közlöny

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 09. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2023. Február 09. 09:00, csütörtök | Helyi

Menetrend módosítás pályakarbantartás miatt

Vágányzári hirdetmény.

2023. Február 08. 18:01, szerda | Helyi

Autó égett az M85-ösön, még dolgoznak a tűzoltók

Forgalomkorlátozásra kell számítani Csorna térségében, a Sopron felé vezető oldalon.

2023. Február 08. 16:00, szerda | Helyi

Idősek farsangja Szanyban

Húshagyókedden a Művelődési Központban.