Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Január 15. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó:MTI/Varga György

Továbbra is életveszélyben van a káptalanfai gyilkosságkor megsérült kisgyerek

Továbbra is életveszélyben van a káptalanfai gyilkosságkor megsérült kisgyerek

Továbbra is életveszélyes állapotban van a káptalanfai lövöldözésben megsérült kislány - tájékoztatta Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója hétfőn az MTI-t.

A Veszprém megyei településen egy 57 éves bécsi férfi múlt csütörtökön a tőle Káptalanfára hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál előbb szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság akkori közlése szerint a támadásban egy 52 éves férfi - az élettárs édesapja - a helyszínen meghalt. Az élettársat és hároméves húgát életveszélyes, míg édesanyjukat súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A mentők a helyszínen egy másik, hatéves kislányt is elláttak. Az elkövető a támadás után önmagával is végzett.

A hároméves kisgyereket - miután állapotát Veszprémben stabilizálták - életveszélyes koponyasérüléssel szállították át a győri kórházba, ahol koponyacsonttörés, agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt operálták.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitt 22 éves nőt, az elkövető élettársát továbbra is intenzív osztályon ápolják, de állapota már nem életveszélyes - közölte Káldy Zoltán orvosigazgató.

A lövöldözésben súlyosan sérült 40 éves édesanyjukat előbb a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban műtötték meg, ahonnan arc- és állcsont sebészeti műtétre Budapestre vitték - tájékoztatott Dávid Gyula, a veszprémi kórház főigazgatója. A Veszprém megyei hírportál (veol.hu) információi szerint a nő a hétvégén saját felelősségre elhagyhatta a kórházat, és visszatért a rokonokhoz Káptalanfára.

Az ügyben a rendőrség több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított eljárást - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.