Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2012. Október 10. 12:01, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Toyota: brutális rekord visszahívásban

Toyota: brutális rekord visszahívásban

A 7,4 millió autó minden idők második legnagyobb autóipari visszahívását jelenti. A magyar tulajdonosokat is szép számban érintheti.

Minden idők második legnagyobb autós visszahívását jelentette be a Toyota (a rekorder a Ford 8 milliós akciója volt 1996-ban), amikor összesen 7,4 millió autótulajdonos figyelmét hívta fel önkéntes látogatásra a márkaszervizekben. Szerencsére az ok nem biztonsági, az ablakokat szabályzó rendszer hibájából aligha származhat közvetlen életveszély. A Toyota ki is emeli, hogy egyetlen egy eset sem volt, amelyben a hiba bármilyen balesetet okozott volna.

A Toyota visszahívása elsősorban a Yaris, a Corolla és a Camry modellekre vonatkozik, de lényegében kiterjed a teljes modellspektrumra, méghozzá a 2005 és 2010 között készült darabokra . Az Egyesült Államokban 2,47, Kínában 1,4, Európában 1,39 millió autóra vonatkozik majd a javítás lehetősége. Az óriási szám és a modellek ismeretében biztosra vehető, hogy Magyarországon is szép számmal akadnak Toyota-tulajdonosok, akiknek figyelniük kell a visszahívásra.

A visszahívás oka, hogy az autóknál nem működik rendesen az ablakok mozgását szabályozó rendszer sem a vezető, sem pedig az utasok oldalán. Az ablakok nem csúsznak simán, beszorulhatnak, illetve mozgathatatlanná válnak. A gyártó szerint a rendszer olajozásával van gond, vélhetően melegedés miatt eltűnt az olaj. A Toyota az elkövetkező hetekben értesíti a tulajdonosokat, és megkéri őket, hogy látogassanak el a márkaszervizekbe ellenőrzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 24. 11:14, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 38. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Szeptember 24. 11:11, vasárnap | Belföld

Nébih: megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az őszi esőzések miatt vasárnaptól megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szombaton.

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.