Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 01. 15:22, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Trieszt várja a vízilabdás lányokat

Trieszt várja a vízilabdás lányokat

Trieszt látja vendégül április 15. és 22. között annak a női vízilabdatornának a mezőnyét, amelynek első három helyezettje ott lehet a jövő nyári, londoni ötkarikás játékokon.

A FINA, a vizes sportok nemzetközi szövetsége egy éve ítélte oda Olaszországnak az olimpiai világselejtező rendezési jogát, a színhelyről azonban csak most született döntés. A LEN, az európai szövetség félhivatalos honlapjának számító Waterpolo-world híre szerint a tornát abban a trieszti uszodában bonyolítják le, ahol többek között a 2010-es Szuperkupa-döntőt is megrendezték, s ahol az itáliai női válogatott rendszeresen edzőtáborozik.

A nyolcrésztvevős áprilisi viadalra az év elején esedékes hollandiai Európa-bajnokságról azok a csapatok szereznek részvételi jogot, amelyek Eindhovenben az első ötben végeznek. A január 16-án rajtoló kontinensviadalon a magyar női válogatott is ott lesz, s hogy nem esélytelen a trieszti indulásra, azt a legutóbbi mérkőzésén is igazolta Merész András csapata, amely hollandiai edzőtáborozásán csütörtök este az Eb-házigazda legjobbjait 14-12-re legyőzte. A holland együttes az Európa-bajnokságon a magyarokkal közös csoportban szerepel, amelynek tagja még a brit és az orosz együttes is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.