Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Szeptember 29. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság

Trükkös faárusok

Trükkös faárusok

Minden évben több tucatnyi embert csapnak be a tűzifával házaló, portékájukat személyesen vagy szórólapon, akár interneten hirdető trükkös faárusok.

A 73 éves győri nyugdíjas szórólap útján szerzett tudomást a kedvező áron kínált tüzelőről. A fából rendelt harminc mázsát, melynek kiszállítására a megrendelést követő egy héten belül került sor. A férfi csak az áru ellenértékének kifizetését követően vette észre, hogy a fa mennyisége nem egyezik az általa rendelttel. Ezért döntött úgy, hogy leméreti a tüzelőt. Sejtelme beigazolódott. Az eladó hét mázsa tüzelővel rövidítette meg az idős nyugdíjast.

A Győri Rendőrkapitányság csalás szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a 46 éves győri férfival szemben, aki rendőrségi meghallgatását követően felvette a sértettel a kapcsolatot és a napokban leszállította neki a hiányzó tűzifát.

A Győri Rendőrkapitányság T. Zorán ellen csalás szabálysértése miatt folytatott eljárást lezárta, az ügy iratait 2013. szeptember 26-án megküldte a Győri Járásbíróságnak.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy olyan faárusoktól, akik jócskán a kereskedelmi ár alatt kínálják portékájukat, ne vásároljanak! Fontolják meg a kiválónak tűnő ajánlatot, őrizzék meg egészséges bizalmatlanságukat az árusokkal szemben! Válasszák hivatalos módját a téli tüzelő beszerzésének, keressék fel inkább az erdőgazdaságokat vagy a tüzéptelepeket, ahol jelen lehetnek az áru lemérésénél és csak azután fizessenek, ha mindent rendben találtak.

Címkék: csaló, tűzifa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.