Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. December 13. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Túlélte, hogy elgázolta a vonat

Túlélte, hogy elgázolta a vonat

A 49. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen öt ember sérült meg.

Négy személyautó ráfutásos balesetet szenvedett hétfőn délután az 1-es számú főúton, Győr belterületi szakaszán. Műszaki mentés céljából a győri hivatásos tűzoltókat riasztották. Az eset során nem sérült meg senki. Az autók forgalmi akadályt képeztek, ezért a mentés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom.

Kisteherautó és kamion ütközött kedd délelőtt az M1 autópálya 122-es kilométerszelvényénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A kisteherautó vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Egy embert elgázolt a Győr és Hegyeshalom között közlekedő személyvonat szerdán délután Győrben, a Tarkarét utcai vasúti átjáróban. A városi hivatásos tűzoltók a vonaton utazó százhatvan utasnak segítettek átszállni a mentesítő járatra. Az egységek az elgázolt embert a helyszíntől száz méterre megtalálták, túlélte a balesetet, a mentőszolgálat súlyos sérülésekkel szállította kórházba.

Egy nyerges vontató és egy furgon karambolozott csütörtök este az M1-es autópálya 115-ös kilométerénél, Győr térségében, a főváros felé vezető oldalon. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A kisbuszban összesen négyen utaztak, közülük ketten megsérültek. A kamionban a sofőr egyedül utazott, nem esett baja.

Egy három lakásból álló társasház egyik lakásához tartozó kazánház ajtaja égett péntekről szombatra virradó éjjel Héderváron, az Ady Endre utcában. A lébényi hivatásos, az ásványrárói és a hédervári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd kibontották a megégett ajtótokot. Az eset során nem sérült meg senki. A lakók alternatív módon oldják meg a fűtést.

Egy személyautó a belső szalagkorlátnak csapódott, megpördült, majd a külső sávban állt meg szombat este az M1-es autópálya 143-as kilométerszelvényében Lébény térségében, az országhatár felé vezető oldalon. Az autó első futóműve leszakadt és beszorult a szalagkorlát alá. A lébényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és megtisztították az úttestet a törmelékektől. A balesetben egy csomagolóanyagot szállító kamion is érintett volt, amelynek a hátsó lámpája sérült. A személyautóban két ember utazott, a kamionban csak a sofőr, nem sérült meg senki.

Egy rakodógép teljes terjedelmében égett vasárnap reggel Kapuvár-Miklósmajorban egy tehenészeti telepen. A kapuvári hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. A kigyulladt járműtől öt méterre lévő istállóból az állatokat elővigyázatosságból kiterelték. A tűz másra nem terjedt át, sérülés nem történt az eset során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei