Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 17. 10:19, kedd | Helyi
Forrás: saját forrás

Turisztikai fórumsorozat a Rábaközben

Turisztikai fórumsorozat a Rábaközben

Turisztikai pályázati lehetőségekről tartott fórumokat a Rábaköz 6 településén a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület.

Megjelent a turisztikai pályázati kiírás, és a rövid pályázati határidő miatt a Rábaköz LEADER Egyesület fórumsorozatot hirdetett, hogy az érintettek tájékoztatást kapjanak a lehetőségeikről.

Horváth Árpád, az egyesület munkaszervezetének vezetője válaszolt az infoRábaköz kérdéseire.

- Hol tartottak fórumokat, és kiket hívtak meg?

- Beledben, Csornán, Kapuváron, Rábapordányban, Szanyban és Veszkényben tartottunk fórumot, amire a lehetséges pályázókat hívtuk és vártuk. Pályázatot nyújthatnak be önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások és természetes személyek is.

- Milyen célokra lehet páléyázni, milyen határidővel?

- Négy célra nyújtható be pályázat, ebből 3 szálláshely típúsú kiírás. Lehet pályázni falusi szálláshely kialakítására, nonprofit ifjúsági szálláshelyek kialakítására és úgynevezett egyéb szálláshelyekre. Az egyéb szálláshelyen azt kell érteni, hogy olyan helyiségek, amik más célt szolgálnak átmenetileg szálláshelyként funkciomáljanak, például falusi iskolák a nyári szünetben. Olyan is elképzelhető, hogy korábban más funkciójú épületet alakítanak át szálláshellyé. A projektet minimális mérete nálunk egymillió forint, maximum 30 millió forint. A támogatás mértéke 60%-tól 100%-ig terjedhet. Teljes összegű támogatást csak közhasznú szervezetek kaphatnak.

- Hol található a kiírás, hova és meddig lehet benyújtani a pályázatokat?

- A pályázat a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal honlapján található. (ide kattintva)A beadási határidő nagyon szűk, ezért is tartottunk fórumokat, hogy segítsük a pályázni szándékozókat. A pályázatokat 2012 július 31-ig lehet beadni a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület címére 9330 Kapuvár Fő tér 22. kizárólag postai úton.

- Mik voltak a fórumok tapasztalatai, van-e pályázati szándék?

- Vannak már olyanok, akik tudatosan készülnek a pályázatok beadására. Nehezíti a helyzetet, hogy a pályázati adminisztráció bonyolult, szakmai segítséget igényel a lehetséges pályázók nagy részénél, hogy formailag mindenben megfelelő anyagot tudjanak beadni. A hat helyszínen jelzett pályázati szándék összege 200 millió forint. A régióban az összes támogatás mértéke 370 millió forint, ami nátlag 60 %-os támogatottsággal mintegy 600 milliós fejlesztést tehet lehetővé.- mondta Horváth Árpád.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa