Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2022. Február 24. 06:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Túszokat ejtett egy férfi Amszterdamban

Túszokat ejtett egy férfi Amszterdamban

Súlyosan megsérült az a férfi, aki fegyverrel felszerelkezve túszokat ejtett az Apple amerikai informatikai nagyvállalat egyik amszterdami márkaboltjában - jelentette szerdán az NlTimes holland hírportál.

A jelentés szerint férfi azért támadt rá a bolt vevőire kedden, hogy 200 millió eurót követeljen kriptovalutában. Végül egy embert tartott fogva túszul, de később neki is sikerült kimenekülnie az üzletből. Az elkövető üldözőbe vette, ám az utcán egy jelöletlen rendőrautó nekihajtott, és elütötte. A férfi átgurult a motorháztetőn, és súlyos sérüléseket szenvedett.

A mozdulatlanul fekvő elkövetőt rendőrségi robot vizsgálta át robbanóanyag után kutatva, ezután a mentősök a helyi kórházba szállították. Mindez a túszdráma ötödik órájában történt.

A rendőrségi akcióhoz helikoptert és a különleges rendfenntartó erőket is bevetették. A rendvédelmi hatóságok szerint mintegy 70 ember tartózkodott az üzletben a támadás idején, négyet közülük egy szekrénybe rejtőzködve találtak meg.

Sajtóforrások szerint a támadó maga lépett kapcsolatba a rendőrséggel. Azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. Arról nincsenek információk, hogy pszichiátriai problémái lettek volna, de a rendőrség szerint már büntetett volt illegális fegyvertartás miatt.

Rutger Groot Wassink, Amszterdam alpolgármestere "sokkolónak" nevezte a történteket, és dicsérte a rendfenntartók hatékony fellépését.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 26. 09:09, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma több mint 543,3 millió, a halálos áldozatoké 6,328 millió a világon

A világon 543 311 053 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 328 520 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai szerint.

2022. Június 26. 06:00, vasárnap | Külföld

Franciaországban alkotmányba foglalnák a terhességmegszakítás jogát

A francia kormány támogatja azt a törvényjavaslatot, amely alkotmányba foglalná a terhességmegszakítás jogát - jelezte Elisabeth Borne francia miniszterelnök szombaton.

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni