Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2023. November 07. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűz liftben és raklapüzemben

Tűz liftben és raklapüzemben

A 44. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hetven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhét ember sérült meg.

Két személyautó szenvedett ráfutásos balesetet hétfő reggel Győrújfaluban, a Mártírok úton. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat és felitatták az úttestre folyt olajat. A járművekben összesen hárman utaztak, nem sérült meg senki. A műszaki mentés és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt egy sávon, váltakozva haladt a forgalom.

Személyfelvonó kapcsolószekrényében elektromos vezetékek égtek kedden délelőtt Győrben, a Kálóczy téren, egy szociális intézményben. A győri, a pannonhalmi a lébényi és a csornai hivatásos tűzoltók egy porral oltóval és egy fali tűzcsapról szerelt vízsugárral eloltották a tüzet, majd a füsttel telítődött emeletet túlnyomásos ventillátorral átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A tűzoltás idejére az ingatlant huszonhat alkalmazott elhagyta, a gondozottakat biztonságos helyre kísérték. A tűzzel érintett szintre a nyolc ott lakó nem térhetett vissza, őket másik épületrészben helyezték el. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy különálló, kilencven négyzetméteres melléképület szerda délután Máriakálnokon, a Rozmaring utcában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az épületben motorkerékpárokat, gázolajat, bútorokat és konyha eszközöket tároltak. A garázs belseje teljesen kiégett, a bent lévő tárgyak károsodtak, valamint az épület mögött található medence és a dézsafürdő környezetét is érintette a tűz. Az eset során nem sérült meg senki.

Raklapgyártó üzemben az elszívó berendezés kéményében lerakódott fűrészpor és papírszűrő égett csütörtökön dél körül Töltéstaván. Az épület előtt lévő fém konténerben szintén izzott, füstölgött a gyártás során keletkezett fűrészpor. A győri hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a kéményen keresztül megkezdték a tűz oltását, azonban a csővezeték rendszert is meg kellett bontaniuk, mert több helyen is izzást tapasztaltak, ezért az egész rendszert átmosták, valamint az épület előtti konténert elárasztották vízzel. A tűz keletkezésekor az üzemben öten dolgoztak, ők időben elhagyták az épületet, sérülés nem történt.

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó péntek este Győrben, a 14-es számú főút győri belterületi szakaszán. A járműben csak a sofőr utazott, őt a győri hivatásos tűzoltók feszítő-vágó segítségével szabadították ki a roncsok közül, majd átadták a mentősöknek, akik súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Árokba hajtott majd az oldalán állt meg egy személyautó szombat este az 1-es számú főút 167-es kilométerénél Levél térségében. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem tudott kiszállni, ezért a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók a biztonsági öv elvágásával szabadították ki. Az egység ezt követően a kerekeire állította a járművet majd áramtalanította azt. Az autó vezetőjét könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

Két személyautó, két kisteherautó, egy negyven tonnás kamion és egy kirándulóbusz szenvedett ráfutásos balesetet vasárnap délután az M1-es autópálya 116-os kilométerénél, Győr térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanítottak egy személyautót, a többi jármű folytathatta az útját. A buszon huszonnégyen utaztak, a többi járműben egy-egy ember, senki nem sérült. A tűzoltói beavatkozás és a rendőrségi helyszínelés ideje alatt egy sávon haladt a forgalom az érintett útszakaszon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 16:00, szerda | Helyi

III. Barsi szólótánc verseny Vitnyéden

A belépés díjtalan.

2024. Február 21. 13:00, szerda | Helyi

Baleseteket okozó ismeretlen autósokat keresnek

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2024. Február 21. 09:00, szerda | Helyi

Meghirdette ezévi alkotói pályázatát a tűzoltóság

Az iskolások három korcsoportban szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, videót vagy irodalmi alkotást küldhetnek be.

2024. Február 20. 16:00, kedd | Helyi

Ne adjon meg interneten banki adatokat senkinek!

A módszerek változnak, de a cél ugyanaz, hozzáférni az áldozatok számlájához és megszerezni a pénzüket.