Városlista
2023. március 29, szerda - Auguszta, Bertold

Hírek

2023. Január 10. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzesetek, balesetek adtak munkát a tűzoltóknak az újév kezdetén

Tűzesetek, balesetek adtak munkát a tűzoltóknak az újév kezdetén

Az 1. héten történt

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten negyvenhét eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen nyolc ember sérült meg.

Berendezési tárgyak és tűzifa égett hétfőn éjszaka egy garázs melletti előtető alatt Győrben, a Sió utcában. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd a garázsban lévő autóval kiálltak, valamint találtak egy felrobbant gázpalackot is. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Két személyautó frontálisan ütközött hétfőn este a 86. számú főúton Szilsárkány térségében. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és megtisztították az úttestet a törmeléktől. Mindkét autóban két-két ember utazott, közülük csak az egyik járműben lévők sérültek meg, egyikük könnyű, míg a másik személy könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy személygépkocsi megpördült, majd szalagkorlátnak ütközött kedden délután az M85-ös autóút 72. kilométerszelvényében. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A járműben csak a sofőr utazott, aki kiszállt mire a tűzoltók a helyszínre értek. A műszaki mentés ideje alatt tűzoltói irányítás mellett egy sávon haladt a forgalom.

Kigyulladt a villanyóra egy családi házban szerda délután Bágyogszováton, a Béke utcában. A tulajdonos eloltotta a tüzet, mire a csornai hivatásos tűzoltók megérkeztek. Az egység a helyszínre kérte az áramszolgáltató szakembereit. Az eset során nem sérült meg senki.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő csütörtök éjjel Téten, a Széchenyi utcában. A győri hivatásos és a téti önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A családi ház fürdőszobájában egy gázbojler működött, amikor az érzékelő jelzett. Az egységek a gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, aki megállapította, hogy a helyiség légellátottsága nem megfelelő. Az eset során nem sérült meg senki.

Kigyulladt egy személyautó motortere péntek délután Győrben a Szent István úton. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy hatvannégy négyzetméteres családi ház szombat este Levélen, a Fő utcában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos, valamint a hegyeshalmi és a levéli önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. Az egységek kihoztak egy gázpalackot is az épületből, amelyet nem ért hőhatás. A mentőszolgálat munkatársai a házban lakó egy embert súlyos füstmérgezéssel szállították kórházba.

Mosogatógép és az előtte lévő parketta égett egy társasházi lakásban vasárnap délelőtt Mosonmagyaróváron, a Pacsirta utcában. A mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltók az erkélyajtón keresztül jutottak be a lakásba. Az egységek eloltották a tüzet és átszellőztették az ingatlant. Az eset során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 29. 13:00, szerda | Helyi

Ebösszeírás Kapuváron

Az adatszolgálasztás elmulasztása esetén bírságot szabhatnak ki.

2023. Március 29. 09:00, szerda | Helyi

Bach koncert lesz csütörtökön a csornai zeneiskolában

Bach Mindenkinek Fesztivál

2023. Március 28. 16:00, kedd | Helyi

Többször is használta a talált bankkártyát az ismeretlen férfi

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az ismeretlen férfi azonosításához.

2023. Március 28. 13:00, kedd | Helyi

Önkéntesek tisztították meg az árokpartokat Győrsövényház határában

Miért kell az árokpartokra kiszórni a szemetet?