Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 28. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzmegelőzési felkészítés aratás előtt Kapuváron

Tűzmegelőzési felkészítés aratás előtt Kapuváron

Az aratás tűzveszélyes munka.

Május 26-án aratási értekezletet tartottak a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, melyre várták a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozókat, gazdakörök vezetőit, önkormányzatok képviselőit és tűzvédelmi szakembereket.

A rendezvényen a résztvevők átfogó tájékoztatót kaptak a kalászos termények betakarítási, bálázási munkáiban résztvevő erő- és munkagépek, valamint egyéb járművek megfelelőségi szemléjének lebonyolításával kapcsolatos teendőkről, az aratás és betakarítás tűzvédelméről, az erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, szabadtéri tűzesetek megelőzéséről, valamint a szabadban történő tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról.

Az értekezletet Kiss László tűzoltó alezredes kirendeltségvezető nyitotta meg, és köszöntötte a résztvevőket. A megnyitó után Varga Tibor tűzoltó alezredes a hatósági osztály vezetője tájékoztatta az érdeklődőket a jogszabályi változásokról, majd értékelte az elmúlt évi gépszemlék, erőgépek ellenőrzéseinek tapasztalatait, valamint ismertette a betakarítással összefüggő szabadtéri tüzek tanulságait. Ezt követően Horváth Tamás tűzoltó főhadnagy ismertette a betakarítást megelőző műszaki ellenőrzések szabályait, valamint a munkálatokban részt vevő erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi szabályokat. Később Gyürü Karina tűzoltó hadnagy tartott előadást a szabadtéri tüzek megelőzéséről és az egyéb közérdekű, időszerű feladatokról, valamint a szankciókról. A tűzmegelőzési szakterületet követően a résztvevők iparbiztonsági ismeretekből is szakszerű tájékoztatást kaphattak. Móritz Sándor tűzoltó törzsőrmester mutatta be a mezőgazdaságban alkalmazott veszélyes anyagokat és azok lehetséges kockázatait katasztrófavédelmi szempontból. Az előadások sorát Pető Balázs tűzoltó főhadnagy zárta, aki a veszélyesanyag szállítást és felhasználást ismertette a mezőgazdasági tevékenységgel összefüggésben.

A fórumon résztvevők közel negyven szervezetet képviseltek és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat, a felmerülő kérdéseik megtárgyalásával zárult a rendezvény.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felkérésére a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség június 3-án a falugazdászok részére is tájékoztatást nyújt a témában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.