Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Május 28. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzmegelőzési felkészítés aratás előtt Kapuváron

Tűzmegelőzési felkészítés aratás előtt Kapuváron

Az aratás tűzveszélyes munka.

Május 26-án aratási értekezletet tartottak a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, melyre várták a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozókat, gazdakörök vezetőit, önkormányzatok képviselőit és tűzvédelmi szakembereket.

A rendezvényen a résztvevők átfogó tájékoztatót kaptak a kalászos termények betakarítási, bálázási munkáiban résztvevő erő- és munkagépek, valamint egyéb járművek megfelelőségi szemléjének lebonyolításával kapcsolatos teendőkről, az aratás és betakarítás tűzvédelméről, az erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, szabadtéri tűzesetek megelőzéséről, valamint a szabadban történő tűzgyújtással kapcsolatos tudnivalókról.

Az értekezletet Kiss László tűzoltó alezredes kirendeltségvezető nyitotta meg, és köszöntötte a résztvevőket. A megnyitó után Varga Tibor tűzoltó alezredes a hatósági osztály vezetője tájékoztatta az érdeklődőket a jogszabályi változásokról, majd értékelte az elmúlt évi gépszemlék, erőgépek ellenőrzéseinek tapasztalatait, valamint ismertette a betakarítással összefüggő szabadtéri tüzek tanulságait. Ezt követően Horváth Tamás tűzoltó főhadnagy ismertette a betakarítást megelőző műszaki ellenőrzések szabályait, valamint a munkálatokban részt vevő erő és munkagépekre vonatkozó tűzvédelmi szabályokat. Később Gyürü Karina tűzoltó hadnagy tartott előadást a szabadtéri tüzek megelőzéséről és az egyéb közérdekű, időszerű feladatokról, valamint a szankciókról. A tűzmegelőzési szakterületet követően a résztvevők iparbiztonsági ismeretekből is szakszerű tájékoztatást kaphattak. Móritz Sándor tűzoltó törzsőrmester mutatta be a mezőgazdaságban alkalmazott veszélyes anyagokat és azok lehetséges kockázatait katasztrófavédelmi szempontból. Az előadások sorát Pető Balázs tűzoltó főhadnagy zárta, aki a veszélyesanyag szállítást és felhasználást ismertette a mezőgazdasági tevékenységgel összefüggésben.

A fórumon résztvevők közel negyven szervezetet képviseltek és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadásokat, a felmerülő kérdéseik megtárgyalásával zárult a rendezvény.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felkérésére a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség június 3-án a falugazdászok részére is tájékoztatást nyújt a témában.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 13:00, kedd | Helyi

Kiesett egy utas a buszból

Balesetek szemtanúit keresik a rendőrök.

2022. Július 05. 09:00, kedd | Helyi

A GYSEV valamennyi belföldi jegypénztárában megvásárolhatóak az autóbusz bérletek

Tovább erősíti együttműködését a GYSEV és a Volánbusz a Nyugat-Dunántúlon.

2022. Július 04. 16:00, hétfő | Helyi

Égő autók, villámcsapástól kigyulladt ház, balesetek adtak munkát a tűzoltóknak

A 26. héten történt

2022. Július 04. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.