Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Július 09. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tűzoltásról, polgári védelemről egyeztettek

Tűzoltásról, polgári védelemről egyeztettek

Szakmai napot tartott július 8-án a megyei tűzoltósági és a polgári védelmi szakterület a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A polgári védelmi felügyelők, valamint a tűzoltósági felügyelők és hivatásos tűzoltóparancsnokok szakmai napja közös megnyitóval vette kezdetét. A fórumot Sári Ákos tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes nyitotta meg, az aktuális feladatokra irányítva a figyelmet eredményes szakmai tanácskozást kívánva a résztvevőknek.

A tűzoltósági szakterület aktuális kérdéseit Galumba Lajos tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő egyeztette a katasztrófavédelmi kirendeltségek tűzoltósági felügyelői és a hivatásos tűzoltóparancsnokok körében. A napirendi pontok között szerepelt egy korábbi tűzeset műveletelemzésének ismertetése, az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázataival kapcsolatos feladatok áttekintése, a tűzoltó alaptanfolyam végrehajtásának új szabályairól szóló tájékoztatás és a műveletirányítás feladataihoz kapcsolódó aktuális kérdések megvitatása.

A polgári védelmi szakterület Beke Zoltán tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő irányításával folytatott tanácskozásán az önkéntes mentőszervezetek 2020. évi KEHOP pályázataival kapcsolatos tájékoztató és feladatok adták az egyik fő témát, majd a honvédelmi felkészítéssel kapcsolatos tervezői feladatokat és az árvízi védekezéshez szükséges technikai eszközök felülvizsgálatának feladatait pontosították a résztvevők. A napirendi pontok közt a települések 2020. évi besorolásának végrehajtásával kapcsolatos feladatok és az elkövetkező időszakban végrehajtandó ellenőrzések feladatainak áttekintése egyaránt szerepelt.

Mindkét szakterület az aktuális kérdések megvitatásával, konzultációval zárta az előttünk álló időszak főbb feladatait is pontosító szakmai fórumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.