Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 19. 14:24, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Új emberkereskedelem alakult ki Líbiában

Új emberkereskedelem alakult ki Líbiában

Új emberkereskedelem alakult ki Líbiában, ahol azért adnak el embereket rabszolgának, mert nem tudnak továbbmenni az országból - mondta Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Kifejtette: ezeket az általában gazdasági menekülteket később fizetés nélkül dolgoztatják, elveszik tőlük a pénzüket, amikor elindulnak Szudánból Líbiába. Líbiában rájönnek, hogy nem tudnak továbbmenni Európába, azonban már nincs elég pénzük. Az emberkereskedők eladják őket, az erősebb emberekért 600-800 dollárt kapnak, a gyengébbekért 400 dollárt - mondta.

A rabszolgakereskedelem nem idegen a térségtől, több helyen van ilyen, a legnagyobb rabszolgakereskedő ország Mauritánia.

Hozzátette: a migrációs válságban Afrika jelenti a legnagyobb veszélyt, Szíriában és Irakban lassan rendeződik a helyzet. Bármit teszünk, a helyzet a legnagyobb országokban is társadalmi elégedetlenséget szül és rontja az életszínvonalat - jegyezte meg Kis-Benedek József, hozzátéve, célzott programokra van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.