Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Január 15. 09:18, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Új migrációs útvonal van kialakulóban

Új migrációs útvonal van kialakulóban

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint új migrációs útvonal van kialakulóban, amely kelet felől közelíti meg az Európai Uniót.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, Ukrajnán, Fehéroroszországon, Litvánián keresztül Lengyelországba érkezik egyre több illegális bevándorló, ezen az útvonalon az elmúlt időszakban nagyságrendekkel nőtt a menekültek száma.

Hangsúlyozta, hogy a migránsok, illetve embercsempészek folyamatosan keresik a rendszer gyenge pontjait, ezért is lenne fontos azon magyar javaslat mielőbbi elfogadása, amely a schengeni övezet határán állítaná meg a migrációt.

Bakondi György beszélt arról is, hogy Szerbiában jelenleg mintegy 7500 nyilvántartott migráns van, őket a hideg beálltával táborokba akarták vinni, de mivel ott regisztrálniuk kell és így menedékjogi kérelmet kell leadniuk, sokan elkerülik ezeket a létesítményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.