Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Szeptember 22. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Új motorvonatokat vásárolt a GYSEV

Új motorvonatokat vásárolt a GYSEV

Kényelmesebben, gyorsabban, biztonságosabban.

A motorvonatokon korszerű utastájékoztató rendszer, légkondicionált, kerekesszékek és kerékpárok fogadására is alkalmas utastér, mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdó, WiFi, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók vannak.

A MÁV-START 42, a GYSEV 6 villamos motorvonat beszerzésére írt ki közös nyílt közbeszerzést 2012 őszén, a szállítási szerződést 2013 márciusában írták alá a nyertes Stadler Busnang céggel a 48 Flirt motorvonat szállítására. A 267 millió euró értékű közbeszerzés finanszírozását 85 százalékban az Európai Unió Kohéziós Alapjából, 15 százalékban hazai finanszírozásból fedeztek.

- A vasútfejlesztések az utasforgalom biztonságát, a szolgáltatási színvonal emelését szolgálják -mondta Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára hétfőn a MÁV-START és a GYSEV motorvonat-beszerzési projektjének zárórendezvényén, Budapesten. Az idén további 21 Flirt beszerzésére írt alá megállapodást a MÁV-START és a gyártó Stadler cég, és hamarosan a GYSEV számára is 10 új motorvonat beszerzésére nyílik lehetőség.Tasó László elmondta, hogy a MÁV START-nál már 102, a GYSEV-nél 10 Flirt korszerű motorvonat közlekedik.

Az államtitkár kitért arra, hogy a kormány a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban 150 milliárd forintot fordít az elővárosi közlekedés fejlesztésére, köztük motorvonatok beszerzésére. A vasúti beruházások során a gördülő állomány bővítése mellett felújítják a pályaudvarokat is, illetve növelik a kapacitást, például a fővárosi repülőtéri összeköttetéssel - mondta az államtitkár.

Csépke András, az MÁV-START Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az új járművek közlekedtetése a szolgáltatási színvonal emelkedésével, az utasszám emelkedésével jár, illetve javítja a vasutasok munkakörülményeit.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója elmondta, hogy a hálózatukon közlekedő 10 Flirt motorvonat eddig 400 ezer kilométer futott, és csökkent a menetidő is.A vasúttársaságok tájékoztatása szerint a GYSEV Flirt motorvonatai a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd és a Sopron-Győr szakasz mellett már az újonnan villamosított Szombathely-Csorna szakaszon is közlekednek.Az akadálymentesített járművek 211 ülőhellyel rendelkeznek, végsebességük 160 kilométer óránként.

Címkék: GYSEV, motorvonat, vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.