Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2014. Október 14. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb Ebola fertőzöttet találtak az Egyesült Államokban

Újabb Ebola fertőzöttet találtak az Egyesült Államokban

Egyedül a vakcinákat gyártó gyógyszercégek részvényeinek tesz jót az Ebola-helyzet fokozódása. Nem elég, hogy Nyugat-Afrikában már négyezer felettire teszik a vérzéses lázban elhunytak számát, az Egyesült Államokban újabb beteget találtak.

Dallasban, az Ebola-fertőzésben meghalt libériai férfi egyik ápolónőjén elvégzett előzetes vizsgálat lett pozitív. Megerősítés céljából az atlantai járványügyi hatóság újabb vizsgálatot végez. Az új feltételezett beteget ezért elkülönítették. Az ápolónő viselt ugyan egészségügyi felszerelést, de szakértők szerint megsértette a biztonsági előírásokat. Azt egyelőre nem közölték, hogy hogyan. A tőzsdei hangulatra mindenesetre ez az eset is kihatással lehet, legalábbis a hét elején mindenképpen. A légitársaságok részvényeinél például további gyengülés várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.