Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 06. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: HétFő KC

Újabb nagy lépést tett előre a HétFő KC Rábaköz

Újabb nagy lépést tett előre a HétFő KC Rábaköz

A BL címvédő Győri Audi ETO KC szakmai támogatása után jelentős anyagi támogatáshoz is jutott a rábaközi lány kézilabda utánpótlás.

A TONDACH nem pusztán kiváló minőségű tetőcserép, hanem egy komplett tetőrendszer, mely a kerámia alapanyagú alapcserepeken és kiegészítőkön kívül nem kerámia tartozékokat is magában foglal. A csornai központú gyár kiemelkedő kulturális és sport mecénási tevékenységet is folytat. Most állapodtak meg a helyi utánpótlás lány kézilabda támogatásáról. Lukácsy Zoltánt a TONDACH Magyarország Zrt. igazgatóját és Király Norbertet a HétFő KC elnökét kérdeztük a megállapodás részleteiről.

- Hogy kapcsolódik egymáshoz a két szervezet, mi adta az ötletet?
Király N.: A TONDACH cserép évtizedek óta elkísér minket. Gyermekkorunkban egy biztos pont volt a házak tetején, felnőtt korunkban is a megbízhatóságot képviseli, elég felnéznem a saját házam tetejére. Szeretnénk a mi klubunknál is ugyanezt a természetességet, minőséget és hosszú távú jövőképet biztosítani. Ahogy egy óvodás vagy kisiskolás a ház tetejét pirosra színezi, mert asszociál a csornai „Hódfarkú” cserépre, szeretnénk, ha a sportról a kézilabda, arról pedig rábaközi egyesületünk jutna sok sportolni vágyó fiatal eszébe.

- Követi a kézilabda eseményeket, esetleg kedvenc csapata is van?
Lukácsy Z.: Gyermekkoromban Róth Kálmán, a győri női Audi ETO KC korábbi edzőjének osztályába jártam, ahol a kézilabda hangsúlyos szerepet kapott, bár akkor még mindegyikünk harminc évvel fiatalabb volt. Diákként magam is kézilabdáztam. Társaságunk hosszú évek óta támogatja a kézilabdát. Természetesen figyelemmel kísérem a kézilabda eseményeket és néha egy-egy meccsre is kilátogatok.

- A legtöbb vállalkozásra nem az iskolások támogatása a jellemző. Önök mégis inkább a jövő nemzedéke mellett tették le a voksukat. Mi az oka?
Lukácsy Z.: A TONDACH Magyarország a régió meghatározó munkaadója, komoly felelősséget érzünk a szűkebb környezetünk iránt. Szeretnénk segíteni a helyi sportélet fellendülését, és ehhez hozzátartozik az utánpótlás támogatása. Így tesszük ezt Békéscsabán is, ahol a másik gyáregységünk található, mely jelenleg a legmodernebb kerámia cserépgyár Európában. Itt gyártjuk a legismertebb és legkedveltebb nagyméretű cserepünket, a Twistet.

- Hogyan jutott eszükbe a Tondach, mint támogató felkeresése?
Király N.: Néhány játékos és edző társaságában egy nemzetközi torna eseményeit figyeltem. Profi csapatoknál bevett szokás, hogy új szezonra új mez is dukál. A szezon első eseményein mindenki kíváncsi, mi a változás, színvilág, támogató …, hát én is ezt tettem. Szép az új mez, vannak új támogatók is, régiek is képviseltetik magukat. De valami hiányzik. Akkor ugrott be a szikra. Most már nem sértünk semmi érdeket, így hát miért ne gondolnánk egy nagyot? Így kerestük meg a Tondach-ot?

-Milyen volt a fogadtatás? Csak úgy az utcáról betérve manapság elnyerhető egy támogatás?
Király N.: Az utánpótlásra amúgy sem egyszerű támogatókat megnyerni. Sokan azonnali eredményt várnak. A gyermeksport valamivel kisebb azonnali, de annál nagyobb és hosszabb távú megtérülést eredményez. A Cserépgyárral nem új keletű a kapcsolatunk. Az igazgató úrral már több alkalommal is volt szerencsém találkozni. Legtöbbször a kézilabda és megyénk eseményeiről cseréltünk gondolatot.

- Ez egy hosszú távú és átfogó megállapodás, ami elindíthatja a gyerekek szélesebb körben való versenyeztetését?
Lukácsy Z.: A TONDACH 100 éve itt van, és még 100 évre elegendő agyagkészlettel rendelkezünk, mindenben hosszú távra tervezünk. Az elkövetkezendő időkben is szeretnénk szerepet vállalni a helyi közösség életében, hogy ezt milyen módon tesszük, arról a jövőben is fogunk tárgyalni Norberttel.

- Tervezi ezt követően HétFő KC eseményeinek és mérkőzéseeinek látogatását?
Lukácsy.Z.: Természetesen tervezem. Hasonló korú gyermekeim vannak, akik érdeklődnek különböző sportok, többek között a kézilabda iránt is. Biztosan ki fogom őket vinni esetenként az utánpótlás mérkőzésekre.

- Milyen elvárásai vannak a támogatás odaítélését követően?
Lukácsy.Z.: Azt szeretném, hogy a gyerekek rendszeresen járjanak el edzésre, sportszerűen játsszanak a mérkőzéseken, és erejükhöz mérten mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy jó eredményeket érjenek el. Legfőképp azonban azt, hogy érezzék jól magukat edzés és mérkőzés közben is, szívesen sportoljanak.

- Mik a tervek, az álmok a létrejött megegyezést követően?
Király N.: Továbbra is racionálisan gondolkodunk. Tudjuk, ez a kapcsolat csak közös elégedettség esetén virágozhat igazán. Szeretnénk, hogy a fő támogatói státusz ne csak nekünk jelentsen sokat, de a megkezdett úton haladva a Tondach Magyarország Zrt. vezetősége is egyre hosszabb távú kapcsolatban gondolkodna. Látva, hogy a rábaközi gyerekek egészségesebb élete és versenyeztetése felé az együttműködésünk nyitotta meg a kaput.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa