Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 10. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Újabb robbanások történtek a szibériai hadianyagraktárban, többen megsérültek

Újabb robbanások történtek a szibériai hadianyagraktárban, többen megsérültek

Két újabb detonáció történt pénteken abban a szibériai hadianyagraktárban, amelyben hétfőn már robbanás történt - közölte a Krasznojarszki terület kormányzójának sajtószolgálata.

A Krasznojarszki terület acsinszki járásában, Kamenka község határában lévő lőszerraktár területén történt újabb robbanásokban nyolcan megsérültek: öt civil, egy katona és két rendőr.

A TASZSZ katonai forrásokra hivatkozó jelentése szerint a detonációt és az azt követő tüzet villámcsapás okozta, ugyanis a hétfői robbanásban tönkrement a villámhárító berendezés.

A kormányzó sajtószolgálata szerint azonban újabb detonációk is történtek a hétfői robbanások miatt végzett aknamentesítés során. Kamenka lakosságát az újabb baleset miatt kimenekítik a hatóságok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.