Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Május 21. 09:04, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Újabb Sinopharm-szállítmány érkezik, ezzel a kínaiak is teljesítik a szerződésben vállaltakat

Újabb Sinopharm-szállítmány érkezik, ezzel a kínaiak is teljesítik a szerződésben vállaltakat

Péntek délelőtt landol a magyar kormány teherszállító gépe Budapesten, amely 700 ezer Sinopharm-vakcinát szállít, ezzel a kínaiak is teljesítik a vakcinaszerződésben vállaltakat

- mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában. Szijjártó Péter azt megelőzően beszélt erről, hogy Hamburgba indult, átvenni az Európa Tanács miniszteri bizottságának magyar elnökségét.

A miniszter azt mondta: a gép az elmúlt három hónapban 15-alkalommal fordult Budapest és Moszkva, valamint Budapest és Peking között, hogy a keleti oltóanyagokat Magyarországra szállítsa.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szerződésben már csak 500 ezer adag oltóanyag szerepelt, de a kínai védelmi minisztérium 200 ezer adagnyi adománnyal megtoldotta a szállítmányt.

Magyarország több oltóanyagot és korábban kapott Kínától, mint amennyi a vakcinaszerződésben szerepelt - mondta.

Felhívta a figyelmet arra: a Kínából és Oroszországból megrendelt vakcinák hozzájárultak ahhoz, hogy ma Magyarország az átoltottság tekintetében mintegy másfél hónappal előrébb jár Európánál.

"Ennyivel előbb tudjuk megnyitni teljes egészében a gazdaságunkat, visszaadni az embereknek a normális életet" - tette hozzá Szijjártó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.