Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 16. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: VMRFK

Újra a levegőbe emelkedett a Veszprém Megyei Rendőrség drónja

Újra a levegőbe emelkedett a Veszprém Megyei Rendőrség drónja

A balesetek számának csökkentése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait és szűrik ki a forgalomból a szabálytalanul közlekedő sofőröket.

Az egyenruhások 2022. december 13-án az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén tartottak összehangolt közlekedésrendészeti akciót, melynek során a légtérből drón is segítette a munkájukat.

Az ellenőrzés során a rendőrök 24 esetben helyszíni bírságot szabtak ki a jogsértőkkel szemben. Közülük 6 járművezető az elsőbbségadás és az előzés szabályait szegte meg, 6 sofőr vezetés közben kezében tartotta a mobiletelefonját, 7 személy a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályait nem vette figyelembe, míg 2 esetben kisebb fokú szabálysértést követtek el és 3 gépkocsi műszaki állapota nem felet meg az előírásoknak.

Az egyenruhások továbbá 12 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Az alábbi drónos felvételek a 8-as számú főút városlődi szakaszánál készültek és a rendőrök minden esetben intézkedtek a jogsértőkkel szemben.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy saját maguk és mások biztonsága érdekében minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

A közlekedők ilyen és hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.
…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: drón, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.