Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Június 06. 16:20, csütörtök | Sport

Újra harcban a pontokért!

Újra harcban a pontokért!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a Taxi4 Székesfehérvár Rallye előtt.

Hétvégén újra rajthoz állnak a versenyzőid, mégpedig a Taxi4 Székesfehérvár Rallye-n. Hat gyors, három szakaszon. Szűk hetven versenykilométer vár rájuk, hogy áll az Opel Adam R2 felkészítése?
- Bár több időnk volt, azért keményen dolgozni kellett az autón. Először is borzasztó nehéz volt még a kasznis munkát is megcsinálni. No meg a gyári alkatrészek beszerzése sem volt egyszerű. A szervizparkban az autónkba tolattak Miskolcon és olyan helyen volt a sérülés, hogy le kell vágni a hátulját, ez azért eléggé elvette az időnket. A motorhoz is a napokban jött meg a SPIESS alkatrészek java. Még azért van olyan dolog, amit muszáj áttenni a régi motorból, de már az autóban figyel az erőforrás. Sajnos, a tűz is tönkretett egy-két dolgot, ezeket javítjuk most. Elég sok mindent kicseréltünk, de még van elektronikai hibáink és az új motort is be kell járatnunk.


Az oroszlányi szakasz majd 18 kilométer lesz. Végre lesz egy hosszú gyors? Jobban tetszik majd a fiúknak, mint a sokkal rövidebb guttamási?
- Igen, szeretjük a hosszú gyorsokat. Nagy bánatunkra rövid a verseny, sok taktikára nem lehet számítani. Menni kell és kész! A legfontosabb azonban az, hogy célba érjünk. Be kell osztani az Adamot, hisz a második helyen vagyunk a bajnokságban és a mínuszolást már kihasználtuk. A helyismeretünk szinte a nullával egyenlő, olyanok vagyunk, mint az újszülöttek, nekünk minden új. Tavaly mentek Székesfehérváron először a fiúk, akkor kiestünk, ezért is fontos végig menni minden gyorson.


Milyen céllal engeded őket neki a versenynek?
- Először is, nem kell kockáztatni, hosszú az év, itt nem kell mindenáron nyerni. Figyelni kell a tabella első öt helyezettjére, közben pedig gyűjtögetni okosan a pontokat. Most azt is figyelembe kell venni, hogy mindjárt itt a következő verseny és nem lesz esélyünk a murvára való felkészítés mellett, jelentős javításra. Helyezés tekintetében, bár esély van arra, hogy a 201-es rajtszámot visszavegyük, de nem ragaszkodunk hozzá.. Ha jelentősen csökken a ponthátrányunk, akkor már jók vagyunk. Ugyan Székesfehérváron jó szokott lenni a pálya, azért meg tudja viccelni a versenyzőket. Háromból nehéz jól felírni a gyorsokat, tehát itt egy príma itiner aranyat ér. Nagy izgalommal készülünk a versenyre, bizonyára a nézők, rajongók is, hiszen rengetegen szoktak lenni.

Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást, valamint köszönet a reklám partnereinknek is, akik: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Keveweld Kft., Boncz Kft, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.