Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2019. December 28. 08:01, szombat | Bulvár
Forrás: infováros

Újra megrendezi Oscar Partyját a Magyar Hollywood Tanács Budapesten

Újra megrendezi Oscar Partyját a Magyar Hollywood Tanács Budapesten

A Magyar Hollywood Tanács hivatalosan bejelentette a 92. Oscar-díj átadó gála alkalmából megrendezendő budapesti Oscar Partyját.

Bokor Balázs elnök hangsúlyozta, hogy a 2016-ban megalakult Magyar Hollywood Tanács a Magyarországról elindult, magyar gyökerekkel rendelkező hollywoodi és a világon máshol is működő filmes világhírességek emlékét kívánja megőrizni, eredményeiket, sikereiket minél szélesebb körben akarja bemutatni, elérve azt, hogy méltán büszkék lehessünk, amikor rögzítjük Hollywood történelmének és sikereinek jelentős magyar tartalmát. E témakörben a Tanács rendezvényeket szervez, amelyeken megemlékezik az érintett személyiségekkel kapcsolatos évfordulókról, azokról kiadványokat jelentet meg. A magyar filmes sikerek nyomában alkotó táborokat, szakképzéseket szervez a fiatal generációk számára a filmnyelv jobb megismertetése céljából. Nyomon követi a mai magyar film sikereit. Az elmúlt években több, mint 150 rendezvénye volt.

Ennek kapcsán az MHT fontosnak tartja a filmvilág legnagyobb ünnepe, az Oscar-díj átadás kapcsán exkluzív rendezvény megszervezését. Ez ideig három alkalommal került erre sor. 2017. február 26-án a 89. Oscar Gála, 2018. március 4-én a 90. Oscar Gála, 2019. február 24-én a 91. Oscar Gála szolgáltatott erre okot. Az elnök bejelentette, hogy 2020. február 9-én a 92. Oscar Gála alkalmából szervezik meg 300 fős rendezvényüket, az Európa Congress Centerben, a II. Hárshegyi út 5-7-ben. Az eseményre csak személyre szóló meghívóval lehet bejutni, de az előzetes regisztráció nyilvános. (info@magyarhollywoodtanacs.com)

Valamennyi korábbi eseményről a www.magyarhollywoodtanacs.com honlapon lehet filmet megtekinteni.

A 2019-es esemény


Az exkluzív helyszíneken tartott rendezvényeken több száz meghívott vett részt. Jelentős részük népszerű filmes vagy társadalmilag ismert személyiség. A helyszíni vacsora, étel és italválaszték, borkóstolás, kulturális program mellett a Los Angeles-i Oscar Gála egyenes élő közvetítését nézik meg együtt a jelenlevők. 2017-ben együtt ünnepelhették a magyar Oscar sikert, 2018-ban az Oscar jelölt magyar film stábja élő video üzenetet küldött a budapesti jelenlevőknek Los Angelesből, 2019-ben a magyar kötődésű sikernek örülhettek. Az este 22.00-től reggel 5.00-ig tartó rendezvényen – a 9 órás időzóna eltolódás figyelembevételével – több ismert filmes személyiséggel folytatnak beszélgetést a közönség előtt, bemutatják a korábbi magyar Oscar sikereket. Nyomon követik Los Angelesből a 92. Oscar-díj átadó gála műsort.

2018-ban került első alkalommal sor az est folyamán a Magyar Hollywood Tanács Adolph Zukor-díjának ünnepélyes átadására. Rófusz Ferenc, Oscar-díjas rendező, a Nemzet Művésze, Szakcsi Lakatos Béla, Kossuth díjas zeneszerző, zeneművész, a Nemzet Művésze és Horváth Károly „Charlie” énekes kapta meg a díjat. 2019-ben a kuratórium döntése alapján Herendi Gábor rendező, Piroch Gábor kaszkadőr és Andy Vajna (poszthumusz) kapta meg a díjat. 2020-ban ismét átadják az Adolph Zukor-díjat, valamint a Tanács Tony Curtis-díját és a Paramunt Premium díjat is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 30. 12:01, csütörtök | Bulvár

Kutyája vezette a gazdájához a mentőket

Dorka több száz méteren keresztül vezette a mentőautót, a magatehetetlenül fekvő gazdájához.

2023. Március 25. 07:37, szombat | Bulvár

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg többeket Pennsylvaniában

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg két embert és sebesített meg többeket az Egyesült Államokbeli Pennsylvaniában pénteken este.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Bulvár

Megtiltotta a TikTok használatát a hivatali berendezéseken a cseh képviselőház és a szenátus

Megtiltotta a TikTok közösségi médiafelület használatát hivatalos információs rendszerében a cseh képviselőház és a szenátus.

2023. Március 19. 09:00, vasárnap | Bulvár

Ilyen bűnügyeket mások csak filmekben látnak

Újságírók kísértek el helyszínelőket munka közben.