Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 30. 13:55, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Ukrán értesülés: Magyarország elutasította a Budapesten elfogott ukrán politikus menedékkérelmét

Ukrán értesülés: Magyarország elutasította a Budapesten elfogott ukrán politikus menedékkérelmét

Magyarország elutasította a Budapesten őrizetbe vett Olekszandr Sepelev volt ukrán parlamenti képviselő politikai menedékkérelmét - adta hírül hétfőn az Interfax-Ukrajina meg nem nevezett diplomáciai forrásra hivatkozva.

A politikus édesapja - aki egyben ügyvédje is - augusztus közepén hozta nyilvánosságra, hogy fia politikai menekültstátust kért Magyarországon. Az ukrán külügyminisztérium - reagálva a bejelentésre - leszögezte, hogy nem kaphat politikai menedéket Magyarországon Sepelev és neje, mivel mindkettőjüket súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják Ukrajnában.
Sepelevet és feleségét július 4-én egy budapesti szórakozóhelyen fogta el a magyar rendőrség nemzetközi körözés alapján az Interpollal együttműködve. A volt képviselőt emberölési kísérletben való részvétellel és nagy összegű sikkasztással gyanúsítják Ukrajnában. A politikus tagadja az ellene felhozott vádakat.
Az ukrán hatóságok kiadatási kérelme július 10-én érkezett meg Budapestre. Augusztus 14-én az ügyben eljáró bíróság meghosszabbította a politikus ideiglenes kiadatási letartóztatását.
Sepelev két ciklusban volt parlamenti képviselő Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő frakciójának tagjaként. 2010-ben azonban kizárták frakciójából, ezért csatlakozott a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártjához. A tavalyi parlamenti választásokon egyéni jelöltként indult, de nem sikerült mandátumot szereznie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország