Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 27. 07:34, kedd | Belföld
Forrás: mti

Útlezárások Nyugat-Dunántúlon, kamionstop a horvát határon

Útlezárások Nyugat-Dunántúlon, kamionstop a horvát határon

Vas és Győr-Moson-Sopron megyében hét útszakaszon rendeltek el korlátozást hófúvás miatt, Tolnában pedig a 61-es és 65-ös úton korlátozzák a kamionforgalmat

- tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggel az MTI-t. A rendőrség közleményei szerint Horvátországba sem Letenyénél, sem Barcsnál nem engedik be a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti tehergépjárműveket.
Az Útinform kora reggeli összesítése szerint Vas megyében a 40-70 kilométer/órás széllökések miatt mintegy kilencven útszakaszon tapasztalható hóátfúvás, emiatt a látótávolság lecsökkenhet akár néhány méterre is. A viharos széllökések gyakorlatilag azonnal visszahordják a havat a burkolatra.

Vasban emiatt a Lócs és Csepreg, a Szombathely és Bucsu, valamint a Karakó és Jánosháza közötti mellékút egy-egy szakaszát lezárták a hóátfúvások miatt.

Győr-Moson-Sopron megyében a Vitnyéd-Csapod-Iván, a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton és Egyházasfalu-Szakony között, valamint a Fertőszentmiklós-Fertőújlak összekötő úton félpályás korlátozást rendeltek el.

Tolna megyében a 61-es és 65-ös úton átmenetileg korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését.

A meteorológiai előrejelzések szerint kedden az ország teljes területén havazás várható. A Szombathely-Debrecen vonaltól délre 5-10, Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megye határhoz közeli, déli részein pedig akár 10-20 centiméternyi friss hó is hullhat. Elsősorban a Dunántúlon, főleg a nyugati és déli részeken, valamint a Bakonyban várható 40-60 kilométer/órás széllökés - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút.

Arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak, a hófúvásos területeket pedig kerüljék el. A legfrissebb és leggyorsabb információt a zrt. megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, és minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon - írták.

A rendőrség kora reggel a police.hu oldalon azt közölte, hogy már nemcsak Barcsnál, hanem Letenyénél sem léphetnek be a kamionok Horvátországba, ezért a kamionokat a pihenőhelyekre terelik. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.