Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 12. 10:58, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

V. Évköszöntő Íjásztalálkozó Farádon

V. Évköszöntő Íjásztalálkozó Farádon

Ragyogó januári napsütésben nyitották az évet az íjászok.

Nagy érdeklődés mellett 2014. január 11-én, szombaton ötödízben került megrendezésre a Hanyi TáltoscsikókÍjász és Hagyományőrző Egyesület „Évköszöntő Íjásztalálkozója" és megmérettetése a farádi lovaspályán és környezetében.

A régió egész területéről, de még Burgerlandból és a Felvidékről is jelentkeztek, köztük sokan olyanok, akik rendszeres résztvevői a Táltoscsikók rendezvényeinek.
A szervezők nagy örömére több olyan íjász is érkezett, akik most először vettek részt az egyesület által szervezett megmérettetésen.

Kocsis Gábor egyesületi tag köszöntötte a megjelenteket és ismertette a verseny tudnivalóit.A rendezvényt Szalay Zoltán Farád Község Polgármestere nyitotta meg.A falu elöljárója örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számmal megjelentek az eseményen, valamint az egyesület tevékenységét méltatta, majd minden résztvevőnek sikeres versenyzést kívánt.

Százegy tradicionális íjász 12 változatos célnál mérhette össze tudását, kitartását és ügyességét a négy órás vetélkedőn.Az évszakhoz képest kitűnő, napos időben, nagyon jó hangulatban telt el a nap.Ebédre finom babgulyást főzött Élő Imre és felesége, Margit, amit a jelenlévők jó étvággyal fogyasztottak el.

A találkozó záróakkordjaként az íjászok nagy örömmel végezték el a már hagyományossá vált összlövést, ahol a száz íjász egyszerre zúdított többszöri nyílzáport egy kb. 130 méterre elhelyezett célra.

Manó, gyermek, ifjúsági és felnőtt női - férfi kategóriában hirdettek győzteseket, akiknek egyedi, e versenyre készített trófeákat adott át Csombók Imre az Egyesület Elnöke.Minden versenyzőnek megköszönte a részvételt, és külön gratulált a kitűnően teljesítőknek !

Az V. Évköszöntő Íjásztalálkozó eredményeit hamarosan az egyesület honlapján teszik közzé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.