Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2014. Április 03. 10:24, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Vádat emeltek a férfi ellen, aki megölt és elásott egy hajléktalan nőt

Vádat emeltek a férfi ellen, aki megölt és elásott egy hajléktalan nőt

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2012 júliusában Budapest II. kerületében baltával agyonvert egy hajléktalan nőt, majd elásta a holttestét - tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Ibolya Tibor hozzátette: a férfi élettársát - aki segédkezett a meggyilkolt nő holttestének elásásakor - bűnpártolással vádolják.
A közlemény szerint a hajléktalan vádlottak - az 52 éves férfi és a 41 éves nő - együtt éltek a szintén fedél nélküli áldozattal egy faházban, a Nyéki-hegy oldalában.
A gyilkosság napján az asszony és a vádlott között anyagi természetű vita alakult ki. A szóváltás kiabálássá fajult, amelynek végén a férfi baltával, majd a baltanyéllel agyonverte a nőt.
Ezután a kályhában elégették a sértett személyes tárgyait - iratait, táskáját, ruháit -, valamint az elkövetéshez használt baltanyelet, az áldozat vászonba csavart holttestét pedig elásták a faház mellett.
Az asszony holttestét csaknem három hónappal később találta meg a nyomozó hatóság.
A Fővárosi Főügyészség mindkét vádlott esetében letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt - közölte Ibolya Tibor.

Címkék: Bűnügy-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.