Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2021. Szeptember 01. 10:52, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek az újfehértói halálos vadászbaleset gyanúsítottja ellen

Vádat emeltek az újfehértói halálos vadászbaleset gyanúsítottja ellen

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit,

aki tavaly májusban egy újfehértói vadászaton szabálytalanul tartott vadászpuskájából egy vétlen lövést leadva halálra sebzett egy helyi férfit - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint a fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező vádlottat az egyik ismerőse hívta meg őzbakra vadászni, illetve kipróbálásra felajánlotta számára a körülbelül hat kilométer hatótávolságú vadászpuskáját is.

A két férfi a helyi vadásztársaság egyik tagjával 2020. május 15-én ment ki Újfehértó határába, a vádlott az álló gépkocsiból két lövést adott egy őzbakra, de egyik lövés sem talált. A fegyver kibiztosítása közben a puska csövét a város lakott területének irányába tartotta és közben egy vétlen lövést adott le.

A kilőtt lövedék eltalálta az onnan 2161 méter távolságra, a családi háza udvarán tartózkodó sértettet. A lelassult és stabilitását vesztett lövedék olyan súlyosan megsebesítette a férfit, hogy kórházba szállítását követően meghalt - ismertette Martossy György, megjegyezve, életét az idejekorán érkezett szakszerű orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

A főügyész hozzátette, a baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a szabályt, hogy a vadászlőfegyvert mindig úgy kell kezelni, hogy az még véletlen elsülés esetén se okozhasson személyi sérülést vagy anyagi kárt.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbüntetést indítványozott.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 05:00, szerda | Belföld

Sok teherautóst és buszost is megbüntettek

A rendőrök 2845 nehéz teherkocsit és 285 buszt ellenőriztek, 904 esetben állapítottak meg jogsértést egyhetes akciójuk során, október 11-17. között

2021. Október 19. 18:04, kedd | Belföld

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosítást egy nő, vádat emeltek ellene

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosításokat egy 72 éves nő, ezért többrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emeltek ellene

2021. Október 19. 17:03, kedd | Belföld

Európa legnagyobb szuperszámítógépének fejlesztésébe kezd az ITM az OTP-vel

Európa legnagyobb szuperszámítógépének fejlesztésébe kezd az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az OTP Bank

2021. Október 19. 16:54, kedd | Belföld

Tömegbaleset történt az M1-esen, többen meghaltak

Öt ember meghalt az M1-es autópályán, Bábolna térségében történt balesetben kedd délután - közölte a rendőrség a honlapján.