Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Október 22. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslat a fiatal szanyi gyilkos ellen

Vádemelési javaslat a  fiatal szanyi gyilkos ellen

A rendőrök befejezték a gyarmati emberölés ügyében folytatott nyomozást.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett és más egyéb bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, S. Valentin, 18 éves szanyi lakos ellen.

A büntetőeljárás adatai alapján a gyanúsított 2014. december 22-én 7 óra 50 perc körüli időben egy gyarmati családi ház alagsorában, egy baltával súlyosan bántalmazta az ott lakó 80 éves férfit, majd felment a lakószintre, ahol az ott tartózkodóktól egy fegyvernek látszó tárggyal készpénzt, ékszert követelt. A sértettek ellenállása miatt nem sikerült értéket szereznie, a helyszínről ezt követően távozott. Az idős férfi az elszenvedett sérülései következtében a kórházban elhalálozott.

A bűnügyi technikusok lefoglalták az elkövetés eszközét, valamint egy borsos zacskót, illetve a helyszínétől pár száz méterre egy fekete maszkot.
A fenti eseményt megelőző napon, 2014. december 21-én, 5 óra körüli időben a tettes járt az ingatlanban és - feltehetően nyomai eltüntetésére - őrölt borsot szórt szét a helyiségben.

A nyomozók, szakértők bevonásával olyan tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le, amelyek egyértelműen az időközben elfogott, S. Valentintól származnak.
A bűncselekmény elkövetésekor fiatalkorú férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A fiatalember tettét pénzügyi gondjaival magyarázta.

A rendőrök a férfi két nap alatt viselt ruházatát, a pisztolyt és egy elemlámpát nagyanyja házának udvarán található derítőből foglalták le.
A nyomozók megállapították, hogy a fiatalkorú a fenti cselekménye elkövetése előtt Szany községben, illetve később Monostorapátin is elkövetett egy-egy rablást.

A gyanúsított 2014. december 3-án 8 óra 30 perc körüli időben egy szanyi családi házba besurrant és arcát egy -ún. sikoly- álarccal eltakarta, majd azt tartózkodó nő csuklóját, lábát megkötözte. Értékei átadására szólította fel, aminek nem tett eleget, ekkor a rabló az ingatlanból elmenekült. A tettes 2015. január 13-án egy monostorapáti családi házba lopódzott be és egy 70 éves asszonyt kezeit hátra, majd száját bekötözve akarta értékeit megszerezni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen emberölés bűntett, rablás bűntett és lopás vétség elkövetése miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

Milyen ügyeket intézhet a Pannon-Víz Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán keresztül?

Gyors és kényelmes ügyintézés telefonon.

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?