Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2018. Március 29. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját

Vajon megváltoztatja-e az önkormányzat a napelemgyár melletti utca nevét?

Vajon megváltoztatja-e az önkormányzat a napelemgyár melletti utca nevét?

Van Önnek is utcanév javaslata?

A tegnapi képviselő-testületi ülésen Dani Richárd önkormányzati képviselő napirend módosító javaslatot tett. Azt szerette volna, ha a testület megváltoztatja azt a két évvel ezelőtti döntését, amelyben a tulajdonos édesanyjáról nevezték el a napelemgyár melletti utat. Korábbi cikkünkben a napelemgyár ügyével részletesen foglalkoztunk. A javaslatról az előterjesztőt kérdeztük.

- Miért tett javaslatot az utcanév megváltoztatására?

- 2016 január 21-i ülésünkön a polgármester asszony előterjesztette Haidegger Ákos, az Ecosolifer Modulgyártó Kft ügyvezetőjének kérését, hogy Biczák Gizella útnak nevezzük el a napelemgyár megközelítését szolgáló közforgalom számára nyitott magánutat.-válaszolta Dani Richárd. Néhai Biczák Gizella Haidegger Ákos édesanyja volt. Akkor ezt a testület megszavazta. Haidegger Ákos mint a napelemgyárat építtető cég vezetője sok ígéretet tett a városunknak, többek közt 220 új munkahelyet, évi százmilliós adóbevételt. A gyár 2 éve elkészült, és azóta üresen áll. Időközben az is kiderült, hogy a beruházás alatt több milliárd forint közpénznek nyoma veszett. Haidegger Ákos azóta Csorna önkormányzata számára elérhetetlen, szóra sem méltat bennünket, sem az önkormányzatot, sem a város lakóit nem tájékoztatja. Szerintem az általunk akkor jóhiszeműen gyakorolt gesztus visszavonása indokolt.

- A javaslat tartalmazott ötletet is arra, hogy mi legyen az utca új neve?

- Természetesen. Szó szerint ezt a határozati javaslatot terjesztettem elő: "Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 7/2016 (I. 21.) számú határozatát hatályon kívül helyezi. Ezzel egyidejűleg a 0219/30. hrsz-ú kivett, közforgalom számára nyitott magánutat Közpénztemető útnak nevezi el.

A képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy a magánút elnevezését a központi címregiszterbe jegyezze be."

- Mi lett a javaslat sorsa?

- A testület szervezeti és működési szabályzatára hivatkozva tegnap nem vették napirendre, de azt ígérték, a következő ülésre előterjesztik. Kíváncsian várom. Ha az olvasóknak, a csornaiaknak jobb ötletük van az általam javasolt utcanévnél, azt kérem juttassák el hozzám facebook üzenetben, de személyes találkozáskor is elmondhatják.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 16:00, csütörtök | Helyi

Az illegális égetés súlyosan károsítja a környezetünket

Enese jegyzőjének felhívását nem csak az eneseieknek kellene megfogadni.

2023. Június 01. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Június 01. 09:00, csütörtök | Helyi

Tanácsok a vízfelhasználásra a nyári melegben

Mikor töltsük a medencét, mikor locsoljunk?

2023. Május 31. 16:00, szerda | Helyi

Figyeljen a motoros, figyeljen a motorosra!

Az elmúlt hetekben több motoros is balesetet szenvedett. Felhívást adott ki a rendőrség.