Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 11. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs ügynökség

Vállalkozások Napja 2012

Vállalkozások Napja 2012

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2012. május 10-én első ízben szervezte meg a Vállalkozások Napját, mely az Ecostrat projekt keretében valósult meg.

A győri Cégalapítási Vásárra a cégalapítás előtt álló érdeklődők mellett a már működő vállalkozások vezetőit is várták a rendezők. A program keretében a résztvevők a vállalkozói léttel kapcsolatos legfontosabb kérdésekről a Kamara által felkért szakértőktől kaphattak választ.

Az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Ecostrat projekt célja a burgenlandi és nyugat-magyarországi régióban működő kis- és középvállalkozások gazdasági fejlődésének elősegítése, versenyképességük javítása és a két határtérség gazdasági együttműködésének támogatása. Mindezek elősegítése céljából született meg a Vállalkozások Napja 2012 rendezvény, ahol minden érdeklődő egy időben, egy helyen kaphatott választ a cégalapítással és a vállalkozások működtetésével kapcsolatos kérdéseire közvetlenül, hiteles szakértőktől. Azok, akik csak tervezik a cégalapítást, teljesen új információkra és tudásra tehettek szert, azok pedig, akik már vezetik vállalkozásukat, pontosíthatták meglévő tudásukat és tájékozódhattak az aktuális információkról, lehetőségekről. A cégalapításon és cégfenntartáson kívül a látogatók választ kaphattak a kamarai szolgáltatásokkal, nemzetközi terjeszkedéssel, támogatási és pályázati lehetőségekkel, fogyasztóvédelemmel, munkavédelemmel, adózási kérdésekkel és hatékony üzleti kommunikációval kapcsolatos kérdéseikre.

Dinnyés Előd, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára a Vállalkozások Napja 2012 rendezvény céljával és a jövőbeni terveivel kapcsolatban kiemelte, hogy a rendezvény remélhetőleg egy teljesen új típusú folyamatos együttműködést és segítségnyújtást hív életre, amelynek rendeltetése, hogy minden segítséget megadjon ahhoz, hogy a térség vállalkozásai sikeresek lehessenek

Jürgen Rathmanner és Joseph Stiglitz, a Burgenlandi Gazdasági Kamara képviselői az Ecostrat projekt céljait, sikereit és a határon átnyúló együttműködés lehetőségeit ismertették az érdeklődőkkel.

A rendezvényen szintén részt vevő Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatóságának képviseletében dr. Horváth Szabolcs igazgató többek között a vállalatok bejelentkezési kötelezettségének és a 2012. január 1-től bevezetett adóregisztrációs eljárás lefolytatásának módját ismertette, hogy ezzel is segítse a vállalkozásindítás ügyintézését.

Dr. Szopka Zsolt, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének megbízott igazgatója felhívta a vállalkozást vezetők és vállalkozni kívánók figyelmét a Fogyasztóbarát Vállalkozási Program pályázati lehetőségeire is, melyek által olyan címeket nyerhetnek el, mint a Hazai elkötelezettségű vállalkozás címe.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviseletében dr. Iváncsics János, ügyvezető igazgató ismertette a vállalkozók számára nyújtott kedvezményes hitellehetőségeket.

Címkék: vállalkozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!