Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Szeptember 21. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Valós adatokat kell feltüntetni az EKÁER-ben

Valós adatokat kell feltüntetni az EKÁER-ben

Az adóhivatal felhívása

Az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerhez (EKÁER) kapcsolódó közúti ellenőrzések, illetve a NAV rendelkezésére álló rendszerek adatainak elemzése alapján többször tapasztalható gondatlanságból, adminisztratív hibából adódó hiányos, pontatlan EKÁER bejelentés.

Már az apróbb hibák (helytelen rendszám, rendkívül kis súly és érték, valótlan vámtarifaszám) is kockázatossá tehetik a szállítmányt egy esetleges ellenőrzéskor, másrészt az apróbb hiányosságok is indokolatlanul megnövelik a közúti ellenőrzések idejét.

A bejelentésre kötelezett felelősséggel tartozik az adatok valóságtartalmáért. Ha a fuvarozott termék vagy annak egy részének bejelentése elmaradt, illetve a bejelentést hibásan, valótlan adattartalommal vagy hiányosan teljesítették, a termék vagy annak be nem jelentett része igazolatlan eredetűnek minősül, és a NAV ezen áru értékének a 40 százalékáig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

2016. augusztus 1-jétől módosultak az EKÁER-re vonatkozó jogszabályok, mely szerint útdíjköteles gépjárművel, továbbá a 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművel végzett, közúti fuvarozással járó, miniszteri rendeletben meghatározott termékértékesítést, termékbeszerzést, egyéb célú termékmozgatást kizárólag érvényes EKÁER számmal rendelkező gazdálkodó folytathat.

Címkék: adó, ekáer, fuvar, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Városi futónap Fertőszentmiklóson

Jótékonysági futás

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!