Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 28. 05:02, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony idővel ér véget a tél

Változékony idővel ér véget a tél

Pénteken viharos szél, zivatar és havazás is lehet. Vasárnap, a tavasz első napján ismét csapadékos lesz az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

Pénteken kezdetben többfelé várható csapadék: délnyugaton eső, zápor, keleten havas eső, havazás, északkeleten, északon havazás lesz a jellemző. Emellett a déli és nyugati országrészben néhol zivatarok is kialakulhatnak. Napközben az összefüggő csapadék egyre inkább a keleti országrészre húzódik, ami egyre nagyobb területen vált esőre, legkésőbb a legészakibb tájakon. Nyugaton elszórt záporok, hózáporok fordulhatnak elő. A Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között valószínű.

Szombaton, a tél utolsó napján napsütéses lesz az idő. Jelentéktelen záporesőn kívül csapadék nem várható. A szél élénk vagy erős lesz, de a Fertő térségében időként viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és mínusz 1, napközben plusz 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap, március elsején sokfelé várható eső, zápor, a hegyekben átmeneti havas eső is lehet. Helyenként megerősödhet a szél is. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7, a maximum 5 és 12 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: hétvége, időjárás, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni