Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 20. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Változnak a múzeumi látogatók kedvezményei

Változnak a múzeumi látogatók kedvezményei

Július 26-tól megváltoznak a múzeumi látogatókat illető kedvezmények. Új családi kedvezmények lépnek életbe, azonban szűkül a díjtalan belépésre jogosultak köre.

A szakmai szervezetek képviselői által kezdeményezett jogszabály-módosítás fő oka, hogy az indokolatlanul széles kedvezményezetti kör mára fenntarthatatlanná vált, veszélyeztette az intézmények működőképességét. Jelenleg a látogatók csaknem fele ingyenesen, harminc százaléka pedig valamilyen kedvezménnyel látogatja az intézményeket, amelyeknek ugyanakkor az ingyenes jegyek után is meg kell fizetniük az áfát. Az ésszerű módosítások révén a muzeális intézmények jelentős többletbevételhez juthatnak.

Megszűnt a díjtalan belépés lehetősége a főiskolai és egyetemi oktatók, a közművelődési intézmények szakmai munkakörben foglalkoztatott dolgozói, valamint az állami fenntartású múzeumok állandó kiállításainak látogatására szervezeten érkező diákcsoportok számára. A diákok mostantól félárú jegyet válthatnak csakúgy, mint azok a személyek (legfeljebb ketten), akik legalább két, 18 év alatti közeli hozzátartozójukkal kívánják megtekinteni az adott múzeumot.

Az egyes intézmények vezetői ugyanakkor bővíthetik a kedvezményezetti kört a potenciális látogatók vagy a kiállítás témájára tekintettel.

Továbbra is díjtalanul látogathatják a muzeális intézmények állandó és időszaki kiállításait a 70 éven felüliek, valamint a közoktatásban dolgozó pedagógusok.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.