Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Március 02. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: ÁNTSZ

Várandós, vagy esetleg tervezi?

Várandós, vagy esetleg tervezi?

Előzze meg a fertőzéseket.

1. Gyakrabban mosson kezet szappannal és vízzel, különösképpen akkor ha:

· Használta a mosdót.

· Nyers húst, tojást vagy mosatlan zöldséget fogyasztott.

· Ételt készített és megenné.

· Kertészkedett vagy piszkos, földes dolgokat fogott.

· Kisállatokat simogatott.

· Olyan emberekkel találkozott, akik betegek.

· Nyálas lett a keze.

· Gyerekekre vigyázott vagy játszott velük.

· Pelenkát cserélt.

Ha szappan és víz nem áll rendelkezésedre, akkor használjon alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt.

2. Próbáljon meg nem közösködni a villán, poháron vagy ételen kisgyerekekkel. Mosson gyakrabban kezet, ha kisgyerekek között van. A nyáluk vagy vizeletük vírusokat tartalmazhat. Lehet, hogy rájuk ártalmatlan, de veszélyes lehet Önre vagy magzatára.

3. Jól süsse át a húsokat. Addig süsse, amíg nem marad a hús belsejében rózsaszín rész. Ezen kívül ne egyen hot dog-ot, löncshúst, hacsak nem melegítette fel teljesen. Hiszen ezek a félkész ételek káros baktériumokat tartalmazhatnak.

4. Kerülje a pasztörizálatlan tejet, vagy az abból készült ételeket. Ne egyen lágy sajtokat, mint feta, brie és queso fresco, hacsak nem pasztőrözött tejből készültek. A pasztörizálatlan termékek olyan baktériumokat tartalmazhatnak, amelyek ártalmasak lehetnek.

5. Ne fogdossa, és ne cserélje Ön a macskaalmot. Keressen valakit, aki megcsinálja Ön helyett. Ha mégis Önnek kell megcsinálni, viseljen kesztyűt és alaposan mosson kezet. A piszkos macskaalom parazitákat tartalmazhat.

6. Maradjon távol a vad vagy otthontartott rágcsálóktól és a potyadékuktól. Kérje hivatásos rágcsálóirtó segítségét, hogy a házkörüli tenyészettől megszabaduljon. Ha van egy kisállata, mint hörcsög vagy tengerimalac, kérje családtagja, ismerőse segítségét, hogy míg gyermeke meg nem születik ő vigyázzon rá. Egyes rágcsáló fajták káros vírusokat hordozhatnak.

7. Végeztessen tesztet Nemi Úton Terjedő Betegségekre, beleértve a HIV-et, és próbálja megóvni magát e betegségektől. Néhány ember esetében ezek a betegségek nem járnak tünetekkel. Függetlenül attól, hogy van e nemi úton terjedő betegsége, lényeges elvégeztetni a tesztet. Abban az esetben, ha kiderül, hogy elkapott valamilyen fertőzést beszéljen orvosával, hogyan csökkenthetik annak az esélyét, hogy a születendő gyermeke is megfertőződjön.

8. Beszéljen orvosával az oltásokról. Néhány védőoltás beadása a teherbeesés előtt ajánlott, néhány a várandósság alatt és van olyan, ami a szülés után. A megfelelő oltás megkapása a megfelelő időben segíthet, hogy egészséges maradjon és megóvja a születendő gyermekét attól, hogy beteg legyen vagy élethosszig tartó egészségkárosodás alakuljon ki nála.

9. Kerülje azokat az embereket, akiknek valamilyen fertőzése van. Maradjon távol azon emberektől, akikről tudja, hogy bárány vagy rózsahimlője van, abban az esetben, ha még nem volt ilyen fertőzése, vagy nem kapott oltást ellene.

10. Érdeklődjön orvosánál a streptococcus B-ről. 4 nőből 1 hordozza a baktérium e típusát, de nincsenek tünetei. Egy egyszerű kenetvétellel kideríthető hordozó e. Ha igen, beszéljen orvosával, hogy hogyan óvhatnák meg a vajúdás közben gyermekét a fertőződéstől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.