Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2011. December 17. 06:40, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Varga: Egy tízmilliárd eurós hitelkeret elég lehet

Varga: Egy tízmilliárd eurós hitelkeret elég lehet

A kormány előtt fekvő legreálisabb forgatókönyv alapján a parlamenti ciklusból hátralévő két év finanszírozását egy legalább tízmilliárd eurós IMF-hitelkerettel biztosítanák – mondta Varga Mihály a Magyar Nemzetnek.

A lap szombati számában megjelent interjúban a Miniszterelnökséget vezető államtitkár úgy fogalmazott: „egy ilyen hitelkerettel – bármi is történik Európában – finanszírozni tudjuk a külső adósságot”. Hosszabb futamidő esetén viszont 15-20 milliárd euró is elképzelhető – tette hozzá.

Varga Mihály a költségvetés újratervezése kapcsán elmondta: „ha minden kötél szakad”, akkor meg kell majd nézni, hogy mely beruházások vagy fejlesztések halaszthatók, vagy pedig hol van lehetőség lassabb kivitelezésre. Továbbá a minisztériumok költségein is lehet majd faragni év közben.

A Magyar Nemzeti Bankkal való kapcsolatról azt mondta az államtitkár, hogy „a kiegyezés nem jelenti azt, hogy rosszul és felelőtlenül működő struktúrákat változatlan formában hagyunk”. Hozzátette: „akkor volt stabil növekedés, pénzügyi egyensúly a gazdaságban, amikor a jegybank és a kormány között összhang volt. Sajnos nem sok ilyen időszak volt Magyarországon.”

„Jelenleg nincs pénzügyminisztérium, senki nem kért fel senkit. Ennyi erővel arra is válaszolhatnék, hogy kinek szurkolok majd a jövő évi olimpia pingpongdöntőjén. A megtisztelő kérdés egyelőre nem aktuális” – válaszolta arra kérdésre, hogy ha a kormányzati struktúra esetleges átalakítása után újra fölállna a pénzügyminisztérium, elvállalná-e annak vezetését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:18, péntek | Belföld

KSH: az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett

2024. Április 12. 14:13, péntek | Belföld

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

2024. Április 12. 09:48, péntek | Belföld

Hétfőn jár le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Belföld

Menczer Tamás Gyurcsányt és Márki-Zayt is belelátja Magyar Péterbe

Magyar Péter úgy hazudik, mint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, egykori miniszterelnök és azon az úton megy, mint Márky-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt