Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 18. 13:32, péntek | Belföld
Forrás: mti

Varga Judit: Magyarország mindent megtett az Európai Bizottsággal való megállapodás érdekében

Varga Judit: Magyarország mindent megtett az Európai Bizottsággal való megállapodás érdekében

Magyarország mindent megtett azért, hogy az Európai Bizottsággal való megállapodás érdekében, a korábban kialkudott, az uniós pénzek lehívását lehetővé tevő tizenhét vállalást határidőre teljesítse.

Az európai uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek brüsszeli ülését megelőzően magyar újságíróknak nyilatkozva Varga Judit hangsúlyozta: Magyarország intenzív tárgyalási folyamatban, mélyreható munkában van az Európai Bizottsággal, konstruktív és szakmai párbeszéd zajlik Brüsszel és Budapest között.

Kiemelte, a magyar országgyűlés szeptember óta a megegyezésen dolgozik és további tervek vannak az asztalán. Magyarország szombaton hivatalos levélben tájékoztatja a brüsszeli testületet az elvégzett munkáról - tájékoztatott az igazságügyi miniszter.

A Magyarországgal szemben indított jogállamisági kondicionalitási eljárással kapcsolatban azt mondta, a folyamat "próbaper" jellegét öltheti, hiszen - szavai szerint - példája lehet az előremutató párbeszédnek, szimbóluma az egységnek és megerősítése a szolidaritásnak. Figyelmeztetett: az eljárás ugyanakkor könnyen túszává válhat a különböző politikai napirendeknek. Ezt - mint mondta - meg kell előzni, ugyanis alá tudja ásni az Európai Unió egységét egy olyan időszakban, amikor Európa soha nem látott kihívásokkal áll szemben.

Kijelentette: Magyarország a tárgyalási folyamatot a "bizalomépítés teszteljárásának" tekinti, ugyanis felelősséget vállalva, emberi és pénzügyi erőforrást nem sajnálva jár el. Magyarország elvárja, hogy partnerei szintén felelős európai hozzáállást tanúsítsanak azért, hogy végre azokkal a feladatokkal lehessen foglalkozni, amelyek igazán fontosak - húzta alá.

Hangsúlyozta: Magyarország minden olyan vállalást és javaslatot megfontolt, amelyek hozzá tudnak járulni az uniós pénzek felhasználásának hatékonyságához. A magyar intézkedések modellértékűek Európában, példaként szolgálhatnak más tagállamok számára - tette hozzá az igazságügyi miniszter.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára