Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2015. Szeptember 28. 08:25, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Várkonyi Szabolcs: Erős mezőny lesz, lesz kivel versenyezni!

Várkonyi Szabolcs: Erős mezőny lesz, lesz kivel versenyezni!

Október első hétvégéjén Balog Zoli navigálásával egy Peugeot 208 R2 versenyautó pilótájaként veszel részt a 42. Croati Rally-n.

Tizenkét gyors, 191 versenykilométer vár rátok. Pénteken négy, szombaton pedig nyolc szakaszt kell teljesítenetek.

Abszolút negyedik hellyel és a 2WD-s győzelemmel zártad a 41. INA DELTA RALLY versenyt. Ez mekkora plusz motiváció számodra erre a versenyre?
- Talán ez a verseny fogja megmutatni, mennyire szoktuk meg az autót, mondhatni, erős mezőny lesz, lesz kivel versenyezni.

A pályabejárásokon szoktatok-e használni kamerát?
- Régebben használtam, de lusta voltam visszanézni, nem is adja igazán vissza szerintem, így már nem használok.

Pénteken az utolsó gyors erősen estébe fog hajlani, és hűvös is lesz. Délután 19:12-körül várható pénteken az utolsó előtti szervizetek, amit két gyors követ majd. Egy féle gumival kell megtenni kb. 28 kilométert versenyben plusz az etapok.
Ez rutin feladat lesz, vagy oda kell figyelni majd a kellő tapadásra?

- Ha az időjárás nem trükközik, akkor ez nem jelenthet gondot, de valószínűleg viszünk 2 tartalék gumit, hogy jobban tudjunk gazdálkodni.

Szombaton két szervizre jut nyolc gyors, 132 kilométer versenytávval. Miként is tudtok majd gyorsan is menni ilyen szerviz lehetőségekkel?
- Hibázni nem szabad, az biztos, be kell osztani a gumikat is, tehát nem szabad ész nélkül rohanni, mert később visszaüthet.

Kategóriádban mennyi autó várható, és szeretnéd-e megismételni a 41. INA DELTA RALLY eredményét?
- 8-10 autó lesz 3 országból, köztük egy 2WD 2x-es ERC bajnokkal, úgyhogy ha beférnénk az első 3-ba, már igazán elégedettek lennénk, de ezért még sokat kell tennünk a héten!


Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT. VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Fotók: Andrea Rastowszky, Sinisa Psenicnik

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 18:07, csütörtök | Sport

Akár már ősztől jöhet a videobírós rendszer az NB I-ben

A tervek szerint az ősszel induló 2020/2021-es szezon kezdetén vezetnék be a labdarúgó OTP Bank Ligában a videobírós rendszert (VAR), de elképzelhető,

2020. Február 08. 15:06, szombat | Sport

Törölték Magyarország első FIS alpesi síversenyét

A kedvezőtlen időjárás miatt a halasztás után a törlés mellett döntöttek Magyarország első felnőtt nemzetközi alpesi síversenyének szervezői.

2020. Február 08. 06:09, szombat | Sport

Február 21-től kaphatók a jegyek a bolgár-magyarra

Február 21-én 10 órakor kezdik árusítani a belépőket a március 26-án sorra kerülő Bulgária-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezőre.

2020. Február 06. 07:10, csütörtök | Sport

A Hungaroringen rajtol a WTCR szezon

Saját közönsége előtt vághat neki a címvédésnek Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi győztese, miután a sorozat szervezői bejelentették, hogy az idén április végén a Hungaroringen rajtol.