Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Március 17. 07:15, szombat | Bulvár
Forrás: STOP / Sztárnaptár

Vazze! - Akit csak Topynak hívnak

Vazze! - Akit csak Topynak hívnak

48 éves Faragó András színész, aki nem csak megfőzi a vadat, de előtte el is ejti.

1981-1986 között a Békés megyei Jókai Színház tagja. 1989-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, operett-musical tanszakon, a főiskola alatt az Operettszínházban több szerepet játszott. Diploma után az egri Gárdonyi Géza Színházba szerződött, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor társulatának tagja volt, hét évig. 1997-ben szerződött a Budapesti Operettszínház együtteséhez, amelynek azóta is tagja.

A kiváló színész, a zenés színpadok avatott művésze, aki 2009-ben az Év operettszínésze lett, a Gálvölgyi-show révén vált országosan ismertté. Történt, hogy miután Gesztesi Károly egy másik kereskedelmi tévénél vállalt munkát, távoznia kellett a show-ból, helyére pedig az alkatilag hasonló Faragó Andrást szerződtették. Gálvölgyivel két, magukat vállalkozónak kiadó bunkó maffiózót alakítottak, a páros - még Gesztesivel - honosította meg a magyar nyelvben a Vazze! kifejezést. Faragó András sok színpadi sikerrel a háta mögött érkezett a műsorba, olyan darabokban tapsolt neki a közönség, mint a Csárdáskirálynő, A csókos asszony vagy a Mária főhadnagy.

Többször szerepelt a Szegedi Szabadtéri Játékokon, ő volt a Jézus Krisztus szupersztár Heródese, de játszott a Hairben és a Szentivánéji álomban is. A kamera sem idegen tőle, feltűnt az Angyalbőrben című sorozatban, s láthattuk a Valami Amerika 2. részében és az Egy bolond százat csinál című vígjátékban. Egyike a legtöbbet foglalkoztatott szinkronszínészeinknek, több mint száz filmben és rengeteg tévésorozatban hallhattuk a hangját.

Sokoldalú, remek színész, fényes bizonyíték erre, hogy amikor Bajor Imre megbetegedett, helyére kellett beugrania A doktor úr című darabba. Három nap alatt tanulta meg a szerepet, és kiválóan helytállt.

Vajszívű ember, barátai Topynak hívják, csak a vadak tartanak tőle, hiszen lelkes vadász. Szereti a hasát, főzni is remekül tud. A Vacsoracsatában mindenkitől maximális pontot kapott. Az est első fogása salátaleves volt. A különleges ízvilágú levesben volt minden: mangalica, rántotta, fokhagyma. Az előétel után asztalra került a főfogás, a vörösboros vadpörkölt, juhtúrós sztrapacskával. A különleges illatú pörkölt nemcsak gusztusos, hanem finom is volt, amit Topi egy pohár vörösborral bolondított meg. A vacsora utolsó fogását mindenki kíváncsian várta, mert a menükártyát olvasva el sem tudták képzelni, hogy milyen lehet az őzgerinc-sütemény. A látványos finomság erdei gyümölcsökből állt.

Sztárnaptár / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára