Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2020. Október 20. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Védelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Védelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Nagy nyomású szén-dioxid került a szabadba.

Október 19-én a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelmeinek eleget téve a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a Csornai Katasztrófavédelmi Örs és Kisfalud Önkormányzata közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.

A gyakorlat feltételezése szerint, két dolgozó karbantartási munkálatokat végzett a Linde Gáz Magyarország Zrt. Gázfogadó állomásán, ahol a tartály csapbekötésének egy pontján anyagfáradás miatt palást felhasadás történt. Ennek következtében a nagy nyomású szén-dioxid a szabadba került, ami így esetlegesen Mihályi és Kisfalud települések lakosságát is veszélyezteti.

Mihályi polgármestere a káresemény kezelésére a Faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. Felvette a kapcsolatot a szomszédos Kisfalud település polgármesterével is, aki a kapott információk alapján ugyancsak aktivizálta a köteles polgári védelmi szervezetét és végrehajtották a lakosság tájékoztatását. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat. A települések tájékoztatták a lakosságot a várható feladatokról, és előkészítették a lakossági befogadó helyeket.

A feltételezett káreseményt a kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a kapuvári kirendeltség-vezető is megtekintette és értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 16:00, csütörtök | Helyi

Átadják Bágyogszováton a felújított művelődési házat

A rendezvényen való részvételhez 18 év felett védettségi igazolvány szükséges.

2021. Június 17. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Június 17. 09:00, csütörtök | Helyi

Ingyenes használt ruha börze lesz pénteken Barbacson

Szervező a Kónyi Szociális és Gyerekjóléti Alapszolgáltatási Központ.

2021. Június 16. 16:00, szerda | Helyi

A nyári szünidő veszélyei

Megkezdődött a diákok által annyira várt vakáció.