Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2020. Október 20. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Védelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Védelmi gyakorlatot tartottak Mihályiban

Nagy nyomású szén-dioxid került a szabadba.

Október 19-én a Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelmeinek eleget téve a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a Csornai Katasztrófavédelmi Örs és Kisfalud Önkormányzata közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a településen.

A gyakorlat feltételezése szerint, két dolgozó karbantartási munkálatokat végzett a Linde Gáz Magyarország Zrt. Gázfogadó állomásán, ahol a tartály csapbekötésének egy pontján anyagfáradás miatt palást felhasadás történt. Ennek következtében a nagy nyomású szén-dioxid a szabadba került, ami így esetlegesen Mihályi és Kisfalud települések lakosságát is veszélyezteti.

Mihályi polgármestere a káresemény kezelésére a Faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. Felvette a kapcsolatot a szomszédos Kisfalud település polgármesterével is, aki a kapott információk alapján ugyancsak aktivizálta a köteles polgári védelmi szervezetét és végrehajtották a lakosság tájékoztatását. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat. A települések tájékoztatták a lakosságot a várható feladatokról, és előkészítették a lakossági befogadó helyeket.

A feltételezett káreseményt a kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a kapuvári kirendeltség-vezető is megtekintette és értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 16:00, csütörtök | Helyi

Kitüntetést kapott hősies helytállásáért egy csornai tűzoltó

Szabadnapján segített egy balesetet szenvedett teherautó sofőrjének.

2020. November 26. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2020. November 26. 09:00, csütörtök | Helyi

Tegyük szebbé együtt a nélkülöző családok karácsonyát!

Tartós élelmiszer és édesség gyűjtést szervez a Kónyi Szociális Központ.

2020. November 25. 16:00, szerda | Helyi

Tartós helyettesítéssel történik néhai Dr Gelencsér Gyula háziorvosi körzetének ellátása

Rendelési idő, időpontkérés, receptírás módja.