Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 26. 06:00, péntek | Belföld

Végrehajtás egészségbiztosítás ellátásból – Vonható-e?

Végrehajtás egészségbiztosítás ellátásból – Vonható-e?

Vonható-e egészségbiztosítás ellátásból végrehajtás címén a hitel törlesztése? Erre szeretne választ kapni az onlinejogsebesz.hu kérdezője. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:

Üdvözlöm!
Az érdekelne, hogy amíg terhes vagyok és már nem dolgozom vonhatnak-e a fizetésemből? Jelenleg egy végrehajtási eljárás miatt a fizetésem 33%at levonják! Adóstárs voltam szüleim devizahiteles hitelénél, amivel bedőltek és most tőlem vonnak. Párommal babát szeretnénk, de nem tudjuk, hogy ha terhes lennék, akkor is vonhatnának-e.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel

2014. 06. 29.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!

Azt, hogy mikor lehet az ön bevételeiből levonást teljesíteni, az határozza meg, hogy milyen jellegű a tartozása és hogy milyen jogcímen kapja a bevételét. Tehát, hogy állapotos-e vagy sem, az a levonás szempontjából közömbös.
Ha állapotos lesz, és nem fog dolgozni, akkor már nem munkabért fog kapni, hanem valamilyen egészségbiztosítási ellátást. A munkabérből állapotos nő esetében is lehetne vonni, de az egészségbiztosítás ellátásaiból (táppénz, gyed, tgyás) bankhiteltartozásra nem lehet vonni.
Ugyanígy nem lehet vonni bankhiteltartozásra a gyesből és a családi pótlékból sem.
Fontos azonban, hogy ezeket az ellátásokat ne bankszámlára kapjuk, mert a bank nem fogja ellenőrizni, hogy milyen jogcímen folyt be a pénz a bankszámlájára, amikor kap egy letiltó végzést, és teljesíti azt. Azaz le fogja söpörni a teljes bankszámlát. A juttatásokat ilyenkor postai úton kell megküldetni magunknak, hogy érvényesüljön a védelem.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Náday Judit
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.