Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2015. Április 16. 18:32, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Végrendelkezés ügyvédnél – jogász válaszol

Végrendelkezés ügyvédnél – jogász válaszol

Amennyiben ügyvédnél végrendeletet készíttetek, abból hány példány készül, illetve kik kapnak belőle?

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Amennyiben ügyvédnél végrendeletet készíttetek, abból hány példány készül, illetve kik kapnak belőle? Előre is köszönöm a választ!

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Semmi sem korlátozza a végrendeletek számát, és arra sincs szabály, hogy kik kapják, kiknek kell megküldeni. Én általában egy eredeti példányt juttatok a végrendelkezőnek, kap a végrendeleti örökös is, továbbá egy eredeti okirat marad az ügyvédnél nem selejtezhető iratként. Mivel a szerződés szabadság általános elve kiterjed az egyoldalú nyilatkozattételi szabadságra is, korlátlan számban készíthető ilyen irat /a másolat semmire sem jó/.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:

dr. Matúz György ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 19:00, péntek | Belföld

Tarra vágták az erdőt az uniós támogatásból épült lombkorona sétány építése közben

Filemon Mihály még mint magánszemély nyújtotta be 2018-ban a kérelmet, ám a pénzt 2021-ben, már polgármesterként ítélték neki oda.

2023. Március 31. 14:02, péntek | Belföld

Nagy Márton: félmillió ember hiányzik a munkaerőpiacról

A magyar munkaerőpiacon 500 ezer emberre van szükség, akiket lehetőleg Magyarországon kell megtalálni, utána jöhetnek csak a vendégmunkások - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. Március 31. 14:01, péntek | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: nemcsak a kormány, a nemzet is a NATO mögött áll

Nemcsak a magyar kormány, hanem a teljes nemzet a NATO mögött áll, mert rendkívül fontos garanciája a biztonságunknak - jelentette ki a honvédelmi miniszter pénteken Székesfehérváron.

2023. Március 31. 13:59, péntek | Belföld

A harmadik európai színvonalú kerékpáros központ nyílik meg a Balatonnál

Újabb, európai színvonalú szolgáltatásokat kínáló kerékpáros központtal gyarapodik a Balaton térsége, a harmadikat szombaton adják át Keszthelyen.